Į pirmą vietą FIFA partnerės kompanijos „Castrol Index“ sudaromame reitinge nelauktai pakilo prancūzas Karimas Benzema (9,79 balo), kurio atstovaujama rinktinė ketvirtfinalyje 0:1 pralaimėjo Vokietijai ir baigė savo pasirodymą pirmenybėse.

Nepaisant to, reitingo sudarytojų nuomone, K. Benzema buvo labai naudingas savo komandai, nes per minėtą mačą į varžovų vartus smūgiavo net šešis kartus – nesvarbu, kad nė vienas jo bandymas tikslo taip ir nepasiekė, o kai kuriais atvejais prancūzui galbūt labiau vertėjo atlikti perdavimą.

Apskritai K. Benzema – kol kas daugiausiai kartų (25-is) į vartus pataikęs pasaulio čempionato futbolininkas. Beje, net 21-as iš šių šūvių buvo atliktas iš baudos aikštelės. Vis dėlto Madrido „Real“ klubo puolėjas pasižymėti sugebėjo tik tris kartus, paskutinį sykį – dar antrose grupių varžybų rungtynėse su Šveicarija (67 min.).

Nuo to laiko K. Benzema aikštėje praleido net 293 sausas minutes (arba 4:53 val.)! Jam nepavyko įveikti nei Ekvadoro, nei Nigerijos, nei jau minėtos Vokietijos gynybos. Be to, jis, kol kas yra vienintelis pirmenybių žaidėjas, nerealizavęs 11 metrų baudinio dvikovos metu.

Kai kurie K. Benzemą pirmą kartą išvydę lietuviai stebisi: „Ką veikia Jonas Valančiūnas pasaulio futbolo čempionate?“ arba „Tai Jonas dar ir futbolą žaidžia?“ Panašūs svarstymai verda ir užsieniečių forumuose. Ir iš tiesų: K. Benzemos ir Lietuvos krepšinio rinktinės aukštaūgio J. Valančiūno išvaizda (bent jau šukuosena ir barzda) – tarsi brolių dvynių. Tiesa, prancūzas už mūsiškį yra beveik 30 centimetrų žemesnis.

Antrą poziciją FIFA geriausiųjų klasifikacijoje išsaugojo kolumbietis Jamesas Rodriguezas (9,74 balo). Jis ketvirtfinalyje su brazilais įmušė 11 metrų baudinį, kurį Carlosas Bacca uždirbo po įstabaus jo paties perdavimo, ir taip atgaivino saviškių viltis išsigelbėti (1:2).

J. Rodriguezas bent po įvartį įmušė visuose penkiuose žaistuose mačuose ir dabar su 6 tiksliais smūgiais ir dviem perdavimais užtikrintai žengia rezultatyviausiųjų sąrašo viršuje.

Į trečią vietą šoktelėjo dar vienas prancūzas – gynėjas Raphaelis Varane (9,7 balo). FIFA aiškina, kad daugiausiai jo pastangomis prancūzai net trijose dvikovose iš penkių išsaugojo savo vartus sausus, o ketvirtfinalyje su vokiečiais būtent jis užgesino kelias itin pavojingas varžovų atakas.

TOP-5-tuką užbaigia kiti du gynybos ekspertai – brazilas Thiago Silva (9,66) ir vokietis Matsas Hummelsas (9,63), kurie prie savo komandų patekimo į pusfinalį prisidėjo ne tik griaunamaisias veiksmais, bet ir savo pačių pelnytais įvarčiais.

Tuo metu fantastišką įvartį baudos smūgiu į Kolumbijos rinktinės vartus ketvirtfinalyje įkalęs ir taip šeimininkams bilietą į pusfinalį įteikęs brazilas Davidas Luizas (9,56) kažkodėl ne tik prarado reitingo lyderio poziciją, bet ir smuktelėjo iš pirmos net į septintą vietą.

Šeštas – olandas Arjenas Robbenas (9,59), aštuntas – brazilas Neymaras (9,53). Abu jie be įvarčių – jau nuo grupių varžybų.

Dešimtuko pabaigoje – daugiausiai kamuolių varžovams iš po kojų išmušęs olandų gynėjas Stefanas de Vrijus (9,51) ir belgas Janas Vertonghenas (9,48).

Į 11-tą vietą po ketvirtfinalio mistiškai pakilo vos 33 minutes jame išžaidęs argentinietis Angelis Di Maria, o jo komandos draugas Lionelis Messi nukrito į tryliktąją.

Geriausias tarp vartininkų – čilietis Claudio Bravo (9,24) – žengia tik 21-as. Jam ant kulnų mina puikiai pasirodęs Kosta Rikos vartų sargas Keyloras Navasas (9,23).

FIFA „Castrol Index“ geriausių čempionato žaidėjų reitingas:
FIFA „Castrol Index“ geriausių čempionato žaidėjų reitingas (1-15 vietos)

FIFA „Castrol Index“ geriausių čempionato žaidėjų reitingas (16-30 vietos)

2010 m. PAR vykusio pasaulio čempionato naudingiausiu žaidėju tapo ispanas Sergio Ramosas (9,79 balo).

Antra vieta atiteko Joanui Capdevilai (9,74), trečia – Carlesui Puyoliui (9,7), ketvirta – vokiečiui Philippui Lahmui (9,66), penkta – Gerardui Pique (9,62), šešta – Davidui Villa (9,59), septinta – olandui Wesley Sneijderiui (9,56), aštunta – urugvajiečiui Luisui Suarezui (9,53), devinta – vokiečiui Thomui Muelleriui (9,51), dešimta – jo tautiečiui Manueliui Neueriui (9,48), vienuolikta – dar vienam ispanui Sergio Busquetsui (9,46).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)