Vis dar šaudant kritikos strėles į Kolumbijos – Anglijos dvikovos teisėją Marką Geigerį FIFA stojo pastarąjį ginti ir pirmiausiai smogė atgal skandalingajam D. Maradonai.

Argentinietis interviu vienai televizijai negailėdamas talžė arbitrą iš JAV.

„Aš atsiprašau visų Kolumbijos žmonių, tačiau žaidėjai čia niekuo dėti. Yra žmogus, kuris skiria teisėją, negalintį tinkamai atlikti savo darbo tokios reikšmės rungtynėse“, – teigė D. Maradona.

Pastarasis turėjo galvoje Pierluigi Colliną, FIFA teisėjų komisijos pirmininką.

Teisėjo kritiką FIFA laiko nepagrįsta. Rungtynės buvo kietos ir kupinos emocijų ir M. Geigeris puikiai atliko savo darbą. D. Maradonos kaltinimai yra visiškai nepamatuoti ir nepagrįsti.
FIFA

Faktas, kad už kontroversiškus sprendimus CONCACAF turnyre M. Geigeris buvo diskvalifikuotas 6 mėnesiams. „Šis teisėjas galbūt žino daug apie beisbolą, tačiau neturi jokios supratimo apie futbolą“, – tęsė D. Maradona.

Jo nuomone, Kolumbijos rinktinė tapo apgaulės auka: „11 m baudinio nebuvo – ten buvo Harry Kane'o pražanga. Kodėl tuo momentu nebuvo pasinaudota VAR sistema?“

Anglijos rinktinės kapitonas Kolumbijos rinktinės žaidėjo Carloso Sanchezo tarsi ringe buvo parverstas ant žemės ir nuo 11 m žymos neprašovęs 57 min. išvedė Angliją į priekį 1:0.

Tačiau Kolumbijos nacionalinei ekipai 90+3 min. pavyko išlyginti rezultatą. Vėliau 11 m baudinių loterijoje sėkmė lydėjo anglus, kurie ir iškopė į ketvirtfinalį.

„Teisėjo kritiką FIFA laiko nepagrįsta. Rungtynės buvo kietos ir kupinos emocijų ir M. Geigeris puikiai atliko savo darbą. D. Maradonos kaltinimai yra visiškai nepamatuoti ir nepagrįsti“, – oficialiai atsaką argentiniečiui davė FIFA.

D. Maradona į minėtą aštuntfinalio mačą buvo pakviestas kaip FIFA svečias.

Prieš tai M. Geigeriu nepasitenkinimą reiškė Kolumbijos puolimo žvaigždė Radamelis Falcao.

„Teisėjas buvo šių rungtynių gėda. Keista jau vien tai, kad jis aikštėje kalbėjo tik angliškai. Ir tai yra tik dalis šališkumo. Buvo daugiau nei akivaizdu, kad po įvairių incidentų dažniau buvo švilpiama Anglijos komandos naudai“, – teigė jis.

Anglijos rinktinė su rezultatyviausiu FIFA 2018 turnyro žaidėju H. Kane'u (6 įvarčiai) ketvirtfinalyje, liepos 7 dieną (17 val.) susigrums su Švedija. Pastaroji aštuntfinalyje 1:0 nugalėjo Šveicariją.

Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalių tvarkaraštis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)