Mačo pradžia Argentinai nieko tragiško nežadėjo. Tiesa, nors rungtynės prasidėjo be didesnės žvalgybos, tačiau Kroatijos rinktinė buvo šiek tiek aštresnė.

5 minutę darbo turėjo Argentinos vartų sargas Wilfredo Caballero, kuris atrėmė pavojingą Ivano Perisičiaus smūgį.

12 min. dėmesio centre atsidūrė argentinietis Maximiliano Meza, kuris pavojingai smūgiavo į Kroatijos vartus.

Puikaus šanso 30 min. jau neišnaudojo argentiniečiai: po labai grubios Kroatijos gynybos klaidos Enzo Perezas nepataikė į tuščius vartus.

Kalbant apie pirmą kėlinį – kovos netrūko, tačiau smūgių į vartus – mažoka, ekipos pirmoje mačo pusėje turėjo po vieną realią progą pasižymėti.

Po pertraukos pavojingą Ante Rebičiaus reidą nutraukė Gabrielis Mercado, kuris iškart užsidirbo geltoną kortelę. Tačiau netrukus tas pats A. Rebičius vėl atsidūrė dėmesio centre: Argentinos vartų sargas Wilfredo Caballero labai nevykusiai perdavė kamuolį gynėjui, o kroatas ore nestabdęs kamuolio techniškai pasiuntė jį į vartus.

64 min. pavojingas Gonzalo Higuaino perdavimas iš krašto galėjo baigtis įvarčiu, iš pradžių Maximiliano Meza smūgį atrėmė Danijelis Subasičius, o vėliau Lionelio Messi bandymą blokavo gynėjas. Tai buvo bene vienintelis kartas, kai „Barcelonos“ žvaigždė realiai grasino varžovų vartams.

Kroatų pranašumą 81 min. įtvirtino fantastiškas Luka Modričiaus smūgis į vartų kampą – 2:0.

Rungtynių kontrolę praradę argentiniečiai visai pakriko ir nevengė kroatus stabdyti labai šiurkščiomis pražangomis.

Varžovų triuškinimą jau per pridėtą teisėjo laiką (91 min.) pratęsė Ivanas Rakitičius, kuris sustojus nuošalės laukusiems argentiniečiams po Mateo Kovačičiaus perdavimo kamuolį pasiuntė į vartus – 3:0.

Kroatų pranašumą išduoda ir statistika, vos trys argentiniečių smūgiai iš 10-ies skriejo į vartų plotą, o kroatai į vartus smūgiavo 14 kartų ir penkis kartus kamuolys skriejo į vartų stačiakampį.

Penktadienį 18 val. susitiks Nigerija ir Islandija. Paskutiniame ture birželio 26 d. tašką turintys argentiniečiai bandys gelbėtis mače su Nigerija, o Islandija susitiks su Kroatija.

Rezultatas

Argentina 0 – 3 Kroatija

53 min. [0:1] Ante Rebičius

81 min. [0:2] Luka Modričius

90+1' [0:3] Ivanas Rakitičius

Primename, pirmame ture Argentina neįveikė islandų – 1:1, o Kroatija 2:0 palaužė Nigeriją.

Po pirmojo turo Kroatija atsisveikino su puolėju Nikola Kaliničiumi: rinktinės strategas Zlatko Daličius išmetė jį iš komandos dėl to, kad šis mačo pabaigoje atsisakė pakeisti Mario Mandžukičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (326)