J. Lowo auklėtiniams F grupėje liko sužaisti paskutines rungtynes su Pietų Korėja. Bilieto į kitą etapą jiems negarantuoja net ir pergalė, nes Švedijos pergalės atveju galimas ir toks variantas, kad trys rinktinės – Švedija, Vokietija, Meksika – gali surinkti po 6 taškus, ir galutinė grupės rikiuotė priklausys nuo įvarčių santykio.

Vokiečių lygiųjų atveju pasaulio čempionų likimas bet kokiu atveju priklausytų nuo Švedijos ir Meksikos rungtynių baigties.

Kamuolio kontrolę iš karto perėmę vokiečiai buvo itin aktyvūs rungtynių pradžioje, tačiau realiai įvarčiu pakvipo 12 min. priešingoje aikštės pusėje.

Švedų puolėjas Marcusas Bergas atsidūrė vienas prieš vokiečių vartininką Manuelį Neuerį, tačiau pastarasis apsaugojo vartus kūnu užgulęs kamuolį ir susidūręs su varžovu. Švedai reikalavo 11 m baudinio, tačiau teisėjas iš Lenkijos Szymonas Marciniakas nereagavo.

31 min. J. Lowas buvo priverstas atlikti neplanuotą keitimą – Sebastianas Rudy gavo traumą, kai jam batu nosį „užkabino“ varžovų žaidėjas. Kraujuojantį saugą pakeitė Ilkay Gundoganas.

Nors vokiečiai galėjo pasigirti neįtikėtinai aukštu kamuolio kontrolės procentu, tačiau pirmieji įvartį pelnė švedai.

32 min. po pasaulio čempionų klaidos gynyboje Ola Toivonenas juvelyriškai permetė kamuolį per M. Neuerį ir išvedė savo komandą į priekį 1:0.

Titulą ginančiai Die Mannschaft verkiant reikėjo permainų ir po pertraukos jos buvo siejamos su aikštėje pasirodžiusiu puolėju Mario Gomezu.

Įjungę aukštesnę pavarą vokiečiai jau 48 min. išlygino rezultatą (1:1). Po Timo Wenerio skersuoto kamuolio laiku ir vietoje atsidūręs Marco Reusas nukreipė jį į vartus.

J. Lowo auklėtiniai užkūrė tikrą apsiaustį prie varžovų vartų, tačiau švedai įvarčio nepraleido. Ne gana to, 81 min. Jerome Boatengas gavo antrą geltonąją kortelę ir buvo pašalintas iš aikštės.

Mažumoje likę vokiečiai išgyveno dar vieną sunkų momentą – netrukus po to švedai buvo per plauką nuo antrojo įvarčio.

Fantastiškai pabaigoje žaidė švedų vartininkas Robinas Olsenas, vieną po kito atrėmęs pavojingus vokiečių smūgius. Švedus gelbėjo ir vartų virpstas – po keitimo aikštėje pasirodęs Julianas Brandtas galėjo pelnyti pergalingą įvartį.

Vokiečių pastangos galiausiai atsipirko. Rungtynių pridėtam laikui tiksint į pabaigą Toni Kroosas baudos smūgiu nukreipia kamuolį į Švedijos vartų tinklą.

UEFA Čempionų lygos su Madrido „Real“ išgelbėjo Vokietijos rinktinę nuo fiasko. Lygiosios būtų palikę tik teorinius šansus jai prasibrauti į kitą etapą. Mat FIFA 2018 turnyro starte J. Lowo auklėtiniai patyrė netikėtą pralaimėjimą 0:1 Meksikos rinktinei.

Po finalinio švilpuko du vokiečių trenerių štabo atstovai nubėgo prie švedų atsarginių suolo ir kažką sušuko. Švedai reagavo audringai ir įniršusiam vyriausiajam treneriui Janne Anderssonui iš paskos gausiomis pajėgomis puolė prie vokiečių.

Kelią pastojo rezervinis arbitras, apsaugos ir FIFA darbuotojai. Kilo sąmyšis, pasipiktinę švedai mosavo rankomis, J. Anderssonas nukeliavo ir prie aikštės teisėjo S. Marciniako iš Lenkijos.

Pasaulio futbolo čempionatas: Vokietija – Švedija

Po kelių minučių duodamas komentarą televizijai Švedijos rinktinės strategas pyko, jog nugalėtojai pademonstravo nepagarbą varžovams.

Vokietija 2 – 1 Švedija

32' [0 – 1] Ola Toivonenas
48' [1 – 1] Marco Reusas
82' [raudonoji kortelė] Jerome Boatengas (Vokietija)
90+5' [2 – 1] Toni Kroosas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (491)