H. Kane'as šiuo metu savo sąskaitoje turi 6 įvarčius, o pagrindinis jo persekiotojas R. Lukaku – 4. Spėjama, jog grupės etape jau kovojusių komandų susitikime dėl trečios vietos belgas pasistengs „Tottenham“ žvaigždę pavyti ar net aplenkti.

Tiesa, tuo abejoja Belgijos rinktinės vyriausiasis treneris Roberto Martinezas, kuris prieš šeštadienį Sankt Peterburge vyksiančias rungtynes pareiškė, kad jo auklėtiniui už asmeninius apdovanojimus svarbesnė yra komandos sėkmė.

„Romelu čia yra tam, kad padėtų sėkmingai pasirodyti komandai. Tapti rezultatyviausiu čempionato žaidėju tikrai nėra jo tikslas. Tuo galėjome įsitikinti aštuntfinalio rungtynėse prieš Japoniją, kai dramatiškai laimėjome 3:2.

Tuomet Romelu paskutinėmis rungtynių sekundėmis turėjo kamuolį baudos aikštelėje, kiekvienas puolėjas tokioje situacijoje būtų smūgiavęs į vartus, tačiau vietoje to jis atliko vieną geriausių čempionato rezultatyvių perdavimų“, – kalbėjo R. Martinezas.

Penktadienį 45-ąjį gimtadienį atšventęs specialistas iš Ispanijos neabejoja, jog Belgijai gerokai didesnę šventę padovanotų istorinė trečioji vieta, o ne R. Lukaku auksinis batelis. Iki šiol rekordinė belgams yra ketvirtoji vieta, pasiekta 1986 metais.

Tiesa, treneris neabejoja savo auklėtinio sugebėjimais ir tvirtina, jog R. Lukaku yra vienas geriausių ar net geriausias pasaulio puolėjas. Prieš tapdamas Belgijos rinktinės treneriu R. Martinezas dabar „Manchester United“ klubui priklausantį atletą tris sezonus muštravo Liverpulio „Everton“ klube.

„Jei paklaustumėte, ar jis yra pats geriausias, aš pasakyčiau, kad taip. Aišku, aš esu šališkas. Stebiu jo nuostabią kelionę į viršūnę nuo tada, kai jam buvo 19 metų. Romelu yra nuostabus atakų lyderis ir tikra įvarčių mašina“, – sakė R. Martinezas.

Belgijos ir Anglijos rinktinės mažajame pasaulio čempionato finale susitiks šeštadienį 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)