Čiliečiai mačą pradėjo uraganiškai ir jau 14 minutę pirmavo 2:0. 12 min. po chaoso varžovų baudos aikštelėje pasižymėjo Alexis Sanchezas, o 14 min. po jo perdavimo gražų įvartį pelnė Jorge Valdivia.

35 min. Timui Cahillui pavyko galva sušvelninti rezultatą ir Čilės futbolininkų žaidimas kiek išsiderino. Visgi jie ir toliau kontroliavo susitikimo eigą, o 90 min. po tolimo Jeano Beausejourio smūgio įtvirtino savo pergalę – 3:1, po kurios kyla į antrą B grupės vietą.

Primename, kad pirmoje A grupės dvikovoje olandai net 5:1 sutriuškino titulą ginančią Ispanijos komandą.

Čiliečiai laikomi vienais iš galimų čempionato tamsiųjų arkliukų, o australai mėgina paneigti ir prognozes, ir FIFA reitingą, pagal kurį jie yra prasčiausia komanda tarp visų pirmenybių dalyvių (62 vieta).

Mačui teisėjavo Normandiezas Doue iš Dramblio Kaulo Kranto.

Rungtynės:

Čilė 3 – 1 Australija
12' [1 – 0] Alexis Sanchez
24' [2 – 0] Jorge Valdivia
35' [2 – 1] Tim Cahill
90' [3 – 1] Jean Beausejour

Rungtynių eiga:

Čilės futbolininkai planetos pirmenybėse žaidžia devintą kartą, o geriausias jų pasiekimas – trečia vietą 1962 m. čempionate, kuris vyko jų pačių žemėje.

Australams – tai ketvirtas pasirodymas, o sėkmingiausias iki šiol buvo 2006 m., kai aštuntfinalyje tik po ginčytino 95 min. Francesco Totti realizuoto 11 metrų baudinio 0:1 nusileido Italijos rinktinei, kuri vėliau ir iškovojo titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)