Pirmosiomis tapo: Ispanija – Rusija (žais liepos 1 d. Maskvos „Lužnikų“ stadione) ir Portugalija – Urugvajus (žais birželio 30 d. Sočio „Fišt“ stadione).

B grupėje vyko lemiamos dvejos rungtynės: Ispanijos rinktinė paskutinėmis akimirkomis išplėšė tašką prieš Maroką – 2:2 (1:1), o Portugalija per vargus išsaugojo lygiąsias 1:1 (1:0) su Iranu.

Tokie rezultatai lėmė, kad B grupėje pirmą vietą užėmė Ispanija, o antra liko Portugalija.

Dramatiškai iki paskutinių sekundžių vykę mačai kulminaciją pasiekė per teisėjų pridėtą laiką: 90+1 min. ispanus nuo pralaimėjimo išgelbėjo Iago Aspas, o 90+3 min. pergalę ir pirmą vietą grupėje iš portugalų atėmė Karimas Ansarifardas, realizavęs 11 metrų baudinį.

Įdomu, kad abu šie epizodai arbitrų buvo peržiūrinėjami pasitelkus VAR sistemą. Jei nors vienas iš jų būtų nuspręstas kitaip, B grupės nugalėtoja būtų Portugalija.

Tiesa, 90+4 min. portugalai galėjo išvis būti išmesti už borto, bet Irano puolėjas Mehdi Taremi iš dėkingos padėties nepataikė į vartus.

Prieš tai, 53 min., Cristiano Ronaldo nesugebėjo įmušti 11 metrų baudinio ir padvigubinti savo komandos persvaros.

Portugalija 1 – 1 Iranas

45' [1 – 0] Ricardo Quaresma

90+3' [1 – 1] Karimas Ansarifardas (11 m)

Portugalai jau 3 minutė surezgė pavojingą ataką: Cristiano Ronaldo įsiveržė į baudos aikštelę, bet Irano vartininko Alirezo Beiranvando nuginkluoti nesugebėjo. 7 min. – greita iraniečių kontrataka, bet Vahidas Amiri smūgiavo netiksliai.

9 min. portugalams nukrito auksinė proga, kai tarpusavyje nesutarė varžovų gynėjas ir vartininkas, tačiau Joao Mario nepataikė į tuščius vartus.

Įpusėjus kėliniui dukart padirbėti reikėjo Rui Patricio, o po vieno iš epizodų ja prireikė ir medicininės pagalbos.

34 min. – dar vienas iraniečių išpuolis: standartinėje situacijoje Saeidas Ezzatollahi pakilo aukščiausiai iš visų ir smūgiavo galva – R. Patricio kamuolį sulaikė.

40 min. sviedinį iš toli paleido C. Ronaldo – tiesiai į A. Beiranvando rankas.

45 min. Portugalija tarsi iš niekur atsidūrė priekyje: po komandos draugo perdavimo kulniuku įspūdingu šūviu į tolimąjį vartų kampą pasižymėjo Ricardo Quaresma – 1:0.

53 min. teisėjas po VAR peržiūros skyrė 11 metrų baudinį už pražangą prieš C. Ronaldo. Pats nukentėjusysis ir stojo jį realizuoti, tačiau A. A. Beiranvando neįveikė.

Po šio epizodo azijiečiai itin užsivedė emociškai ir ne tik užsidirbo dvi geltonas korteles, bet ir ėmė agresyviau grasinti portugalų vartams. 66 min. Cristiano vėl pabandė savo laimę iš tolimos distancijos – šįsyk kamuolys vartų plotą aplenkė.

72 min. kiek netiksliai iš toli šovė Samanas Ghoddosas. 82 min. už nesportišką elgesį geltona kortelė po VAR peržiūros parodyta C. Ronaldo, kuris varžovui brūkštelėjo alkūne per veidą.

90 min. arbitras po VAR peržiūros skyrė 11 m baudinį ir į portugalų vartus: Karimas Ansarifardas jį šaltakraujiškai realizavo – 1:1. 90+4 min. Irano puolėjas Mehdi Taremi vos nesukūrė tikros sensacijos, tačiau nepataikė į vartus.

Ispanija 2 – 2 Marokas

14' [0 – 1] Khalidas Boutaibas

19' [1 – 1] Isco

81' [1 – 2] Youssefas En-Nesyri

90+1' [2 – 2] Iago Aspas

Mačas prasidėjo keliomis ispanų atakomis, nuo kurių Marokas gana sėkmingai apsigynė. Maža to, rungtynių eiga pakrypo „ne pagal scenarijų“: 14 min. grubia ispanų klaida pasinaudojo Khalidas Boutaibas, kuris atsidūrė vienas prieš Davidą de Gea ir jį nuginklavo.

Tačiau Marokas ilgai persvara nesidžiaugė: jau 19 min. puiki ispanų pozicinė ataka virto Isco įvarčiu, o rezultatyvų perdavimą atliko Andresas Iniesta.

Maroko žaidėjai dinamišką ispanų žaidimą neretai stabdė grubiomis pražangomis: per pirmą kėlinį užsidirbo net keturias geltonas korteles: nubausti Manuel da Costa, Karim El Ahmadi, Nordin Amrabat ir Mbark Boussoufa.

Antrame kėlinyje ispanų vos nenubaudė Nordinas Amrabatas (55'), atlikęs fantastišką smūgį, po kurio kamuolys sudrebino vartų konstrukciją.

Po kelių minučių pavojus jau buvo kilęs prie Maroko vartų: Isco smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos išmušė gynėjas Romainas Saissas, o vėliau po kampinio Gerardo Pique smūgis po kampinio skriejo šiek tiek virš skersinio.

Kamuolio kontrolė priklausė ispanams, tačiau trūko sprendimų įvairovės ir smūgių vartų link. Artėjant rungtynėms į pabaigą 81 min. savo šansą išnaudojo Youssefas En-Nesyri, kuris po kampinio galva kamuolį pasiuntė į D. de Gea ginamų vartų kampą.

Tačiau 90 min. ispanus nuo nesėkmės išgelbėjo Iago Aspas, gražiu smūgiu kulnu kamuolį nukreipęs į vartus.

Tiesa, iškart po įvarčio šoninis teisėjas fiksavo nuošalę ir arbitras neužskaitė įvarčio. Tačiau po konsultacijų su VAR teisėju ispanų džiaugsmui įvartis visgi buvo įskaitytas, o tai sukėlė didžiulį Maroko žaidėjų nepasitenkinimą.

Per likusias pridėto laiko minutes nugalėtojas nepaaiškėjo ir Marokas garbingai užbaigė savo pasirodymą pasaulio čempionate.

Tiek Portugalijos, tiek ispanų gretose yra futbolininkų, kurie patenka į rezultatyviausiųjų čempionato žaidėjų sąrašą: 4 įvarčius pelnęs portugalas Cristiano Ronaldo vienu tiksliu smūgiu atsilieka nuo anglo Harry Kane'o, o ispano Diego Costa sąskaitoje – 3 taiklūs smūgiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)