24-erių Liverpulio „Everton“ vartų sargas tapo baudinių serijos didvyriu ir išgelbėjo Angliją nuo dar vieno fiasko mušant lemtingus baudinius.

„Atlikau analizę, žinojau visus startinio vienuoliktuko žaidėjus, kur jie įprastai muša baudinius“, – po mačo televizijai kalbėjo J. Pickfordas. „Tik vienintelis Radamelas Falcao nustebino smūgiuodamas į kitą pusę“, – teigė per vakarą Anglijos didvyriu tapęs vartininkas.

„Pasižymiu jėga ir žaibiška reakcija, kuri leidžia man sėkmingai ginti vartus. Nekreipiu dėmesio į tai, kad nesu aukščiausias vartininkas. Ne tai lemia sėkmę, o užsiimta pozicija reikiamu momentu. Mūsų mąstymas ir mentalitetas – niekada nesustoti. Mes žinojome, kad rungtynės priklauso mums. Net jei mačas pasiekė ir baudinių seriją, mes žinojome, kad turime laimėti čia“, – tvirtino J. Pickfordas, kurio ūgis 185 cm ir pagal tai anglą lenkia didžioji dauguma pasaulio čempionato vartininkų.

Paklaustas apie paskutinį atremtą baudinį, pripažino, kad nors jis yra jaunas, tačiau tai nesukliudė lemiamu momentu išnaudoti Anglijoje „Premier“ lygoje sukauptą patirtį. „Kritau į vieną pusę, o kamuolys skriejo virš manęs. Gelbėjo kairė ranka, lengva nebuvo, bet pavyko atmušti kamuolį.

Esu jaunas, bet stiprių nervų, psichologiškai tvirtas, turiu patirties, visa tai tinkamai išnaudojau per baudinių seriją“, – teigė J. Pickfordas.

57 minutę baudinį realizavęs Harry Kane'as buvo išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju. „Didžiuojuosi šiuo vakaru. Mums nepasisekė, kai praleidome įvartį paskutinėmis sekundėmis, bet parodėme charakterį.

Manau, jog tai yra išskirtinis vakaras mūsų šaliai. Juk žinome Anglijos patirtį mušant baudinius, tad labai smagu įvykius pakreipti priešinga linkme.

Pergalė mums pridės pasitikėjimo, tačiau kelias dar ilgas ir tikiuosi mūsų fanams grįžti namo dar tikrai kurį laiką nereikės“, – džiaugėsi Londono „Tottenham Hotspur“ snaiperis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)