Antrą pridėto laiko minutę kamuolį pro Meksikos ekipos kapitoną Rafaelį Marquezą prasimetęs A. Robbenas užkliuvo už gynėjo kojos ir krito, o teisėjas iš Portugalijos Pedro Proenca ranka dūrė į 11 m žymą. Į dvikovą su meksikiečių vartininku Guillermo Ochoa stojęs Klaasas-Janas Huntelaaras nesuklydo, o olandai netrukus šventė dramatišką pergalę 2:1.

A. Robbeno teigimu, baudinys buvo skirtas pagrįstai, bet pirmame kėlinyje panašiame epizode jis prisipažino griuvęs savo iniciatyva.

„Privalau būti sąžiningas ir atsiprašyti. Kartais tave pargriauna varžovai, bet tuo atveju buvo kitaip. Neturėjau taip elgtis ir dabar to gailiuosi. Tai buvo kvailas sprendimas. Tačiau kitame epizode pirmame kėlinyje prieš mane tikrai buvo prasižengta baudos aikštelėje, taip pat kaip ir rungtynių pabaigoje“, – dėstė Miuncheno „Bayern“ klubo atstovas.

Kaip ir visa Olandijos rinktinė, jis kone ištisą kėlinį balansavo ties bedugne po to, kai meksikiečius 48 min. į priekį išvedė Giovani dos Santosas. Tik 88 min. rezultatą pavyko išlyginti Wesley Sneijderiui, o netrukus tašką rungtynėse padėjo po keitimo aikštėje pasirodęs J. K. Huntelaaras.

Tuo tarpu trenerių nuomonės apie dvikovos eigą išsiskyrė.

„Tai nebuvo ta Olandijos komanda, apie kurią visi čia tiek daug kalbėjo. Tai buvo pažeidžiama ir nugalima komanda. Prieš ją mes žaidėme puikiai, tik padarėme brangiai kainavusių klaidų“, – vertino Meksikos rinktinės strategas Miguelis Herrera.

„Aš manau, kad mano žaidėjai rungtyniavo kur kas geriau už varžovus. Jie nenustojo tikėti savimi iki pat pabaigos. Mes gerai išnaudojome vandens pertraukėlę, per kurią šiek tiek pakeitėme savo žaidimo sistemą ir vėliau sukūrėme begalę pavojingų progų. Meksiką gelbėjo tik vartininkas ir virpstai“, – savo giesmelę traukė olandų vairininkas Louisas van Gaalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)