Nieko nebelėmusiame mače tarp Egipto ir Saudo Arabijos rinktinių afrikiečių vartus gynė ir jų kapitono pareigas ėjo net 45-erių su puse metų (161 dienos) amžiaus Essamas El-Hadary.

Jis – dvejais metais ir 158 dienomis vyresnis už ankstesnį šio titulo savininką Kolumbijos vartininką Farydą Mondragoną, pasirodžiusį keliomis minutėms aikštėje per 2014 m. pirmenybes Brazilijoje.

Įdomu, kad E. El-Hadary amžiumi ir gyvenimiška patirtimi lenkia net tris šio čempionato trenerius – 44-erių metų Roberto Martinezą (Belgija) ir Mladeną Krstajičių (Serbija) bei 42-ejų metų Aliou Cissę (Senegalas).

Egiptietis yra netgi vyresnis nei pati 6 kg ir 18 karatų aukso Pasaulio taurė, kuri pristatyta 1974 metais, vaizduojanti dviejų žmonių figūras, laikančias savo rankose Žemę.

Egiptiečiams dvikova su arabais buvo puiki proga iškovoti pirmą pergalę savo istorijoje, tačiau jie ja nepasinaudojo ir apmaudžiai pralaimėjo 1:2 (1:1).

Trečią kartą pasaulio čempionate dalyvavusi Egipto rinktinė kol kas savo sąskaitoje turi tik dvejas lygiąsias.

22 minutę FC „Liverpool“ žvaigždė Mohamedas Salah iššoko vienas prieš varžovų vartininką ir kaire koja techniškai permetė kamuolį per jį – 1:0.

Netrukus Saudo Arabijos atstovai įgijo šansą išlyginti rezultatą, bet E. El-Hadary pademonstravo visą savo meistriškumą ir įspūdingai atrėmė Fahado Al-Muwallado 11 metrų baudinį – kamuolys nuo egiptiečio rankų atsitrenkė į skersinį.

Vis dėlto pačioje kėlinio pabaigoje, 45+6 min., teisėjas po VAR peržiūros skyrė dar vieną 11 metrų baudinį. Jį Salmanas Al-Farajas jau realizavo užtikrintai – 1:1.

Per pridėtą antro kėlinio laiką, 90+4 min., saugas Salemas Al-Dawsari tiksliu smūgiu išplėšė Saudo Arabijai pergalę 2:1 ir paliko egiptiečius be taškų paskutinėje vietoje.

Rungtynės:

Egiptas 1 – 2 Saudo Arabija
22' [1 – 0] Mohamed Salah
45+6' [1 – 1] Salmanas Al-Farajas (11 m)
90+4' [1 – 2] Salem Al-Dawsari

41' Fahadas Al-Muwalladas (11 m) nerealizavo 11 m baudinio

Komandų statistika: Egiptas – Saudo Arabija

Smūgiai į vartus: 1 – 7
Smūgiai šalia vartų: 6 – 10
Kampiniai: 2 – 7
Nuošalės: 3 – 1
Kamuolio kontrolė: 38 – 62 proc.
Pražangos: 16 – 7.

Primename, kad Egipto futbolininkai yra skaudžiausio Lietuvos nacionalinės komandos pralaimėjimo kaltininkai. 1924 m. jie draugiškose rungtynėse po olimpinių žaidynių Paryžiuje sutriuškino lietuvius net 10:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)