A. Petrovičius nesugebėjo užkariauti Lietuvos su Vilniaus „Lietuvos rytu“ – 2014 metais kroato „kadencija“ sostinės klube tetruko tris mėnesius.

Užtat jam pavyko su savo tėvynės nacionaline komanda per 40 žaidimo minučių iš ketvirtos vietos olimpinio turnyro B grupėje šauti į pirmą – nugvelbiant pastarąją iš Lietuvos rinktinės, o argentiniečiams paliekant „garbę“ ketvirtfinalyje pamėginti įkąsti favoritams amerikiečiams.

Kroatija įveikė lietuvius 90:81, ir skirtumą prieš dvi dienas rezultatu 59:109 ispanų pažemintiems Lietuvos krepšininkams pavyko sušvelninti iki padoraus tik rungtynių pabaigoje.

„Kuomet lietuviai pirmavo 21:11, mes susiėmėme ir sulaužėme jų žaidimą. Toliau tai buvo rungtynės „į vieną krepšį“. Atrodėme solidžiai, žaidėme įvairiai, atakavome iš skirtingų aikštės vietų. Šiandien Kroatija buvo žymiai geresnė už Lietuvą“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt, konstatavo A. Petrovičius.

Kroatijos rinktinės vairininkas neslėpė, kad paskutiniame pirmo etapo ture jau virė kovos dėl starto pozicijų atkrintamosiose varžybose.

Kroatija, Ispanija, Lietuva ir Argentina – tokia eilės tvarka galiausiai išsirikiavo kovą dėl medalių tęsiančios B grupės komandos, pamojavusios ranka už borto likusioms olimpiados šeimininkei Brazilijai ir Nigerijai.

„Visi norėjo išvengti amerikiečių ketvirtfinalyje. Laimei, mums tai pavyko. Turbūt dėl šio siekio aikštėje ir buvome alkanesni už varžovus. Lietuviai jau prieš rungtynes žinojo, kad kitame etape JAV rinktinė jiems negresia. Turbūt jiems nebuvo didelio skirtumo, kurioje vietoje finišuoti. Todėl mūsų akyse buvo daugiau kraujo. Mums tai buvo svarbesnės rungtynės“, – neabejojo A. Petrovičius.

Turbūt įvertinęs šį faktą, dar gerokai prieš mačą trimituoti apie tariamus „žaidimus po kilimu“ ėmėsi Argentinos krepšinio konfederacijos prezidentas Federico Susbiellesas.

Gal argentinietis perlenkė lazdą, bet akivaizdu, kad paskutinėse grupių varžybų rungtynėse labiau pasistengti vertėjo kroatams, kurių ketvirtfinalyje dabar laukia ketvirtoji A pogrupio ekipa Serbija.

Apie tai kalbėjo ir 18 taškų pelnęs puolėjas Dario Šaričius, kurio nuomone, lietuviai neturėjo dėl ko plėšytis, nes skirtumas tarp pirmos ir trečios vietų esąs menkas.

– Įveikę lietuvius iš potencialiai grėsusios ketvirtos vietos B grupėje šokote į patį jos viršų. Kroatijai tai turbūt – didžiulė pergalė? – Krepšinis.lt paklausė D. Šaričiaus

– Po kiekvieno laimėto mačo mums kartoja: koks didelis pasiekimas, koks didelis pasiekimas. Bet juk visi turi žinoti, kiek daug talento turi ši komanda. Nereikėtų stebėtis, kad nugalime pajėgius varžovus. Kai tik susikaupiame dirbdami gynyboje, žaidžiame iš visų jėgų, jaučiame alkį – esame visiškai kita Kroatija. Manau, ketvirtfinalyje tokie ir būsime.

– Jūsų nuomone, Lietuva neturėjo jokių vilčių šiose rungtynėse?

– Nebūtinai. Nesakau, kad jei žaidi iš paskutiniųjų, visada ir laimėsi. Bet mes šios pergalės norėjome labiau nei lietuviai. Puikiai pasirodėme trečiame kėlinyje. Lietuva – gera komanda. Bet jie jau prieš tai pasiekė patogią poziciją, jiems vis tiek nereikės žaisti su amerikiečiais. Net ir pusfinalyje. O mes turėjome parodyti charakterį ir tai padarėme.

– Išsisukę nuo JAV komandos pataikėte į serbų glėbį. Pasaulis – šiek tiek beprotiškas?

– JAV – tai kitas žaidimo lygis. O Kroatija prieš Serbiją – krepšinio klasika pastaruosius 25-erius metus. Laikas mums ją laimėti. Manau, išlaikysime šaltas galvas ir pasieksime savo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (464)