Iš dopingo skandalų pelkės stebuklingai sausa išsiropščiusi rusė Brazilijoje antru rezultatu pateko į moterų 100 metrų plaukimo krūtine finalą ir jame bus viena pagrindinių pretendenčių į olimpinį auksą.

Nors prieš Rio olimpiados startą net rusų žiniasklaida abejojo, ar jų herojė šiuo metu yra pajėgi mesti rimtą iššūkį 19-metėms Lilly King ir Rūtai Meilutytei bei kitoms sezono lyderėms, J. Jefimova greitai išsklaidė miglą – ji antra buvo tiek atrankos varžybose (1:05,79 min.), tiek pusfinalyje (1:05,72 min.) ir nusileido tik amerikietei L. King.

Olimpinės čempionės titulą ginanti R. Meilutytė abu kartus buvo ketvirta.

Pusfinalyje lietuvę įveikusiai J. Jefimovai vėl netrūko arogancijos – ruse po finišo demonstratyviai iškėlė dešinės rankos pirštą ir mosavo juo rodydama, kad ji yra geriausia.

Toks gestas papiktino antram pusfinaliui užkulisiuose besiruošusią L. King, kuri pirmą plaukimą stebėjo per TV. Amerikietė, išvydusi J. Jefimovos pirštą, į ekraną nepritariamai pamojavo savuoju.

0,02 sek. pagerinusi rusės rezultatą ir laimėjusi antrą pusfinalį L. King paaiškino, ką reiškė tokia jos reakcija.

„Tu mosuoji pirštu, rodydama, kad esi numeris vienas, nors esi pagauta vartojant dopingą. Aš nesu to gerbėja“, – pareiškė ji.
L. King apie J. Jefimovą DELFI neigiamai pasisakė ir po atrankos varžybų.

„Nemalonu, kad turime tokią situaciją. Nenoriu laidyti liežuvio, bet tai nėra gerai... Manau, kad pagrindinė mano varžovė yra Rūta“, – tarė ji.

Savo nuomone pasidalino ir Katie Meili.

„Favoritė – mano tautietė L. King. Be abejo, ir Rūta. Tikiuosi, kad jos įveiks sukčius. Ar išbraukiu iš kovos Juliją? Ne, tiesiog nenoriu minėti jos vardo. Jos neturėtų čia būti. Penki jos dopingo testai šiemet buvo teigiami, nemanau, kad ji turėtų stovėti vienoje gretoje su švariais atletais. Nemanau, kad tai – sąžiningos olimpinės žaidynės“, – tikino JAV atstovė.

Amžinai ir principinei Rūtos konkurentei J. Jefimovai Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) žalią šviesą į žaidynes atvėrė tik jų išvakarėse, tačiau kitos plaukikės iki šiol nesusitaikė su šiuo sprendimu.

„Aš sutinku su jomis“, – paklausta apie JAV plaukikių pasisakymus, kad į dopingo skandalus įsivėlusi Julija neturėtų dalyvauti olimpiadoje, sutiko lietuvė.

Olimpinių žaidynių moterų 100 m plaukimo krūtine finalas vyks naktį iš pirmadienio į antradienį, 4.54 val. Lietuvos laiku. L. King jame plauks ketvirtu takeliu, J. Jefimova – penktu, o R. Meilutytė – šeštu.
Rio žaidynių moterų 100 m plaukimo krūtine finalo starto rikiuotė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1034)