Kibiai nuo pirmųjų besigynę ispanai stengėsi JAV krepšininkus ne tik varginti, bet ir išvesti juos iš kantrybės. O tai olimpinių čempionų vardus ginantiems amerikiečiams nepatiko – nepatogų tritaškį metimą, po kurio kamuolys net nelietė lanko, atlikęs Kevinas Durantas ėmė teisėjui reikšti pretenzijas dėl neužfiksuotos pražangos.

Bet arbitras nesileido puolamas ir iškart puolėjui skyrė techninę pražangą. Ja pasinaudoję Sergio Scariolo auklėtiniai sumažino atsilikimą iki 3 taškų (30:33). Būtent antrasis ketvirtis ir buvo pats nervingiausias: arbitrai vos per 10 minučių skyrė net šešias technines nuobaudas (!): 4 – ispanams, 2 – amerikiečiams.

„Tai sukūrė kiek nejaukią atmosferą, nes su jais net negalėjome kalbėtis. Bet ši trijulė – geriausi pasaulio teisėjai, kurie žino ką daro, todėl ir mums reikėjo prie to prisitaikyti“, – su šypsena keistą kėlinį prisiminė amerikiečių vairininkas M. Krzyzewskis.

Bet keli Klay Thompsono tritaškiai apramino aistras. Po pertraukos JAV komanda nuolat išlaikė saugų atstumą ir nesuteikė Ispanijos ekipai galimybių sukurti didžiausią turnyro sensaciją.

„Didžiuojuosi savo žaidėjų pastangomis. Šią situaciją galima būtų sulyginti, kai aikštėje žaidžia du klubai, kurių biudžetai skiriasi 50 kartų, bet silpnesnė komanda meta iššūkį. Tai rimtas pasiekimas. Tačiau vis tiek širdis kraujuoja, nes mes esame nugalėtojai. Bet turime psichologiškai ir emociškai paruošti savo galvas, nes laukia kova dėl medalio“, – po pralaimėjimo kalbėjo S. Scariolo.

„Žinojome, kad kažkada žaisime su ispanais. Su jais mūšiai visada būna sunkūs – to visada tikimės ir tai gavome. Nevyko viskas tarsi per sviestą, bet svarbiausiais momentais mano vyrukai sužaidė geriau“, – pergalės akcentą uždėjo M. Krzyzewskis.

Iki tol net po 104,8 taškus rinkusią kariauną šįkart tempė K. Thompsonas, pelnęs 22 taškus, iš kurių net 17 – per pirmą rungtynių pusę. K. Durantas pridėjo 14, Kyrie Irvingas – 13 taškų, o DeAndre Jordanas be 9 taškų dar surinko 16 atkovotų kamuolių ir atliko net 4 blokus.

„Jeigu DeAndre taip nebūtų sužaidęs, mes galbūt nekovotume dėl aukso medalių“, – savo pagrindiniam vidurio puolėjui pagyrų negailėjo 69-erių metų specialistas.

Vėlų penktadienio vakarą paaiškėjo, kad JAV rinktinei iššūkį finale mes serbai, o Ispanijos krepšininkams dėl bronzos teks susikauti su australais.

„Nesvarbu, su kuo žaisime – esame daug matę, todėl tikimės tik pergalės. Esame nusiminę, bet turime atsigauti, nes turėsime galimybę kovoti dėl medalio, o tai mums yra labai svarbu“, – dar nežinodamas būsimų varžovų galvos per anksti nuleisti neketino Juanas Carlosas Navaro.

Ispanijos ir JAV rinktinės varžėsi pastarųjų dvejų olimpinių žaidynių finaluose – tiek 2008 metais Pekine, tiek 2012-aisiais Londone pajėgesni buvo amerikiečiai – 107:118 ir 100:107.

O apskritai oficialiose rungtynėse JAV krepšinio rinktinei ši pergalė buvo jubiliejinė – jau net 75-oji iš eilės. Paskutinį kartą M. Krzyzewskio auklėtiniai suklupo beveik prieš 10 metų – nuleistomis galvomis areną jie paliko 2006 m. rugsėjo 1 d., kai pasaulio čempionato Japonijoje pusfinalyje po pratęsimo sensacingai 95:101 pralaimėjo Graikijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)