„Turėjau būti atsakingesnis dėl to, kaip tvarkiausi su savimi, ir dėl to atsiprašau savo komandos draugų, savo aistruolių, savo varžovų, savo rėmėjų ir šio didžiojo renginio šeimininkų“, – sako R. Lochte pranešime, kurį paskelbė socialinių tinklų „Twitter“ ir „Instagram“ paskyrose.

Savo pranešimą plaukimas paskelbė po to, kai sulaukė didelės kritikos ugnies už tai, kad be jokio būtino reikalo atitraukė dėmesį nuo pagrindinio pasaulio sporto renginio, kurį žiūri milijardai žmonių.

Ketvirtadienį JAV olimpinės delegacijos pareigūnai savo ruožtu atsiprašė Brazilijos dėl amerikiečių plaukikų išgalvotos istorijos.

Keturi JAV plaukikai, tarp jų šešis aukso medalius iškovojęs R. Lochte, atsidūrė Brazilijos žiniasklaidos dėmesio centre, kai pareiškė, kad šeštadienį paryčiais tapo apiplėšimo auka.

R. Lochte, vienas iškiliausių JAV olimpinės delegacijos narių, tvirtino neva užpuolikas įrėmė jam į galvą pistoletą, kai plaukikus vežęs taksi automobilis buvo sustabdytas.

„Tas vyrukas išsitraukė pistoletą, atitraukė spyną, prikišo jį man prie kaktos ir pasakė: „Gulkis“, – sakė R. Lochte.

„Jis pasiėmė mūsų pinigus, mano piniginę. Jis paliko man mobilųjį telefoną ir akreditacijos dokumentus“, – tvirtino amerikietis.

Dėl šio pareiškimo olimpiados organizatoriai pateko į itin nepatogią padėtį. Skandalas atitraukė dėmesį nuo sportininkų pasirodymų antrą savaitę vykstančioje olimpiadoje, pirmąkart surengtoje Pietų Amerikoje.

Amerikiečiai plaukikai apie numanomą apiplėšimą paskelbė po daugelio kitų patvirtintų pranešimų apie vagystes iš olimpiadoje dalyvaujančių sportininkų ir jų pasiekimus nušviečiančių žiniasklaidos darbuotojų.

Kad užtikrintų olimpiados saugumą, Brazilija sutelkė Rio de Žaneire 85 tūkst. policininkų ir karių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)