Moterų estafetėje 4 po 100 m J. Jefimovos vedama Rusijos rinktinė liko nieko nepešusi – šešta. Aukso medalius pelnė JAV plaukikės. Tiesa, patu Julija padarė viską, kas buvo jos valioje: ji 100 m krūtine įveikė per 1:04,98 min. ir ne tik aplenkė naująją šios rungties olimpinę čempionę amerikietę Lilly King (1:05,70 min.), bet ir įspūdingai pakėlė Rusijos rinktinę iš šeštos vietos į pirmąją.

Vis dėlto po jos plaukusios Svetlana Čimrova ir Veronika Popova tempo neišlaikė – rusės vėl atsiliko nuo varžovių ir liko tik šeštos.

Nepaisant to, tiek pati J. Jefimova, tiek jos agentas Andrejus Mitkovas džiaugėsi tokiu pasirodymu ir netgi įžeidinėjo varžoves.

„Šeštos... Bet Julka, Julka ką išdarinėjo... 1:04,98 min.! Ir L. King (1:05,70 min.) gali eiti kramtyti savo dvokiančių kojinių... Koks teisus buvo Andrejus Michailovičius (J. Jefimovos tėvas ir treneris – DELFI)... Savaitė ramaus pasiruošimo ir J. Jefimova būtų tapusi dukart olimpinė čempionė...“, – viską, ką galvoja, išpyškino A. Mitkovas.

Tuo metu po finišo paklausta pati J. Jefimova, ar žino, jog įveikė L. King, taip pat neslėpė, kad jai tai buvo labai svarbu.

„Taip, tai man buvo principo reikalas! Na, bet šioje olimpiadoje jūs ir taip apie ją sužinojote labai daug“, – pareiškė ji.

Būtent L. King Rio ne kartą kritikavo sprendimą leisti J. Jefimovai dalyvauti olimpinėse žaidynėse, nepasveikino jos su laimėtu sidabru ir net nenorėjo patekti į vieną kadrą su ruse, kai buvo fotografuojama po apdovanojimų ceremonijos.

Kiek netikėtai šioje situacijoje į J. Jefimovos pusę stojo Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) ir jos prezidentas Julio Maglione, kurie itin neigiamai atsiliepė apie tokią rusės varžovių reakciją ir tai, kad žiūrovai šią sportininkę net nušvilpinėjo.

„Tai labai labai blogai. Visiems reikia suprasti, kad sportas turi vienyti žmones ir daryti gera, todėl aš smerkiu tokį elgesį. Tuo labiau, kad J. Jefimova įrodė, kad ji švari, jei jau dalyvauja čia“, – griežtai pasisakė J. Maglione.

Primename, kad FINA prieš pat Rio de Žaneiro olimpiadą pritarė Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimui diskvalifikuoti J. Jefimovą, bet šiai laimėjus bylą Tarptautiniame sporto arbitražo teisme (CAS) paskutinę akimirką nusileido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1358)