J. Collinsas tapo pirmuoju vis dar profesionaliai komandinėje sporto šakoje sportuojančiu vyru, prisipažinusiu, kad jo lytinė orientacija nėra tradicinė. Tai jis padarė naujausiame populiaraus žurnalo „Sports Illustrated“ numeryje.

2007-aisiais apie tai prisipažino ir Johnas Amaechi, tačiau tuomet jis jau buvo baigęs profesionalo karjerą.

Savo palaikymą tokiam J. Collinso drąsiam poelgiui jau išreiškė buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas, NBA komisaras Davidas Sternas, „Nike“ firma ir kiti.

„Aš esu laimingas, kad tai padariau. Kadangi niekas iki tol to neprisipažino, aš pirmasis keliu ranką“, - teigė J. Collinsas.

Jis atskleidė, kad jį sukrėtė ir tragedija pasibaigęs Bostono maratonas.

„Viskas gali pasikeisti akimirksniu, tad kodėl negyventi sąžiningai?“, - retoriškai klausė krepšininkas, kuris šiuo metu yra laisvasis agentas.

„Kai buvo jaunesnis, susitikinėjau su moterimis. Netgi buvau susižadėjęs. Maniau, kad turiu vesti moterį ir auginti vaikus. Vis kartojau sau, kad dangus yra raudonas, nors visada žinojau, kad jis - mėlynas“, - atviravo J. Collinsas.

213 cm ūgio atletas NBA atstovavo šešioms skirtingoms komandoms ir jis dukart žaidė superfinale.

Sezono pradžioje J. Collinsas rungtyniavo Bostono „Celtics“ komandoje, tačiau vėliau dėl mainų persikėlė į Vašingtono „Wizards“.

J. Collinsas aikštėje pasirodė 38-eriose rungtynėse ir per 10 minučių rinkdavo po 1,1 taško (31 proc. dvit., 72 proc. baud.) ir atkovodavo 1,6 kamuolio.

Jonas Valančiūnas ir Jasonas Collinsas
Kyle'as Korveris ir Jasonas Collinsas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)