Šiame sezone M. Runkauskas žaidė Ploješčio „CSU Asesoft“ komandoje, kuri Rumunijos čempione tapo jau ketvirtus metus iš eilės ir vienuoliktą kartą istorijoje.

Be to, Ploješčio klubas kovėsi Europos taurės turnyre, kuriame savo pasirodymą užbaigė LAST-32 etape.

M. Runkauskas buvo vienas svarbiausių komandos krepšininkų. 29-erių 190 cm ūgio klaipėdietis Europos taurės varžybose rinkdavo po 13,1 taško ir atlikdavo 2,7 rezultatyvaus perdavimo, o Rumunijos pirmenybėse jo indėlis buvo dar didesnis – 17 taško ir 3 rezultatyvūs perdavimai per rungtynes.

Tritaškius lietuvis šiame sezone metė 43 proc. taiklumu.

Pasak „Octagon Europe“ agentūros atstovo Sauliaus Švetkausko, dar sezono metu išpirkti M. Runkausko sutartį buvo pasirengę klubai iš Italijos ir Kazachstano.

Įvertinusi lietuvio pasirodymą, „CSU Asesoft“ ekipa taip pat pasiūlė jam naują kontraktą ir solidų atlyginimą, bet atakuojančio gynėjo ir įžaidėjo pozicijose šiemet rungtyniavęs krepšininkas pasirinko vilniečių stovyklą.

„Grįžti atgal nebuvo prasmės, o „Lietuvos ryto“ pasiūlytos sąlygos tenkino. Vasara dar tik prasideda, neabejoju, kad pasiūlymų būtų atėję daugiau. Bet Marius nori išbandyti save šioje komandoje“, – DELFI teigė S. Švetkauskas.

Prieš išvykdamas į Rumuniją, M. Runkauskas trejus metus rungtyniavo Klaipėdos „Neptūno“ komandoje ir pernai pasipuošė LKL sidabro medaliu. Dar vienas taikliarankio gynėjo pasiekimas – tris kartus laimėtas LKL Žvaigždžių dienos snaiperio konkursas.

Primename, kad pavasarį „Lietuvos rytas“ taip pat sudarė sutartis su „Šiaulių“ krepšininku Roku Giedraičiu ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniavusiu Karoliu Guščiku. Neoficialiai skelbiama, kad rankomis sukirsta ir su dar vienu „Šiaulių“ atstovu Juliumi Juciku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)