N. Galis savo apsilankymu pagerbė čempionatą.

Lietuvių delegaciją sudarė apie 100 krepšininkų, o jie jau šalių pristatymo ceremonijoje buvo įvardinti kaip atraktyviausi. Iš čempionato lietuviai parsivežė keturis medalius.

Geriausiai sekėsi moterų nuo 40 metų Vilniaus komandai „Svajos“ (apie tai jau buvo rašyta DELFI). Jos finale vos vienu tašku palaužė Ukrainos bendraamžes ir iškovojo auksą.
.

Antra vieta ir sidabro medalis atiteko 45-rių ir daugiau metų grupėje kovojusiai Kauno komandai „Patvanka“, kuri finale 81:70 nusileido Italijai.

Čempionatas buvo sėkmingas jungtinėje F30+/F35+ amžiaus grupėje dalyvavusiai Kauno senjorių krepšinio komandai „SKK Versan“ – ji į Lietuvą parsivežė sidabro medalius.

SKK "Versan" - pasaulio vicečempionės

Čempionato pradžioje kaunietės įtikinamu taškų skirtumu įveikė Argentinos, Graikijos bei Vokietijos ekipas. Antrame etape dėl patekimo į finalą vėl teko susigrumti su vokietėmis. Šįkart pergalę iškovoti buvo sunkiau, nes komandai negalėjo padėti sirguliavusi patikima centro puolėja – 203 cm ūgio Kristina Česnavičiūtė. Tačiau vieningai žaidusios „SKK Versan“ merginos pergalę pasiekė ir iškovojo teisę žaisti finale.

Nors finale pasipriešinti galingai Brazilijos komandai, kurios sudėtyje žaidė ne viena profesionali krepšininkė, kaunietėms nepavyko, „SKK Versan“ merginos džiaugėsi iškovotais sidabro medaliais ir didžiavosi galėdamos garsinti Kauno bei Lietuvos vardą visame pasaulyje.

Vilniaus „Statyba-senjorai“ (virš 60 metų kategorija) 15-os krepšininkų komanda iškovojo bronzą, pusfinalio rungtynėse nusileidusi galingai, iš buvusių Maskvos CSKA žaidėjų sudarytai ekipai. Bet vilniečiai, tarp kurių kovėsi tokie praeityje žinomi klubo krepšininkai kaip Edmundas Narmontas, Valerijus Bazilevskis, dėl trečios vietos 16-os taškų skirtumu įveikė čekus.

Tarp 14 šios amžiaus kategorijos komandų čempionato šeimininkai graikai liko aštunti. Kaip po rungtynių sakė veteranų rinktinės kapitonas E. Narmontas, jeigu į Salonikus būtų atvykę ir kiti buvę žinomi „Statybos“ krepšininkai, komanda būtų kovojusi ir dėl aukso, kuris atiteko maskviečiams, sutriuškinusiems brazilus.

Kitos iš Lietuvos atvykusios vyrų ir moterų krepšinio rinktinės savo amžiaus grupėse nepasižymėjo: 50-ties sulaukę „Perlo“ sportininkai liko septyniolikti, o Kauno „Omegos“ bendraamžiai – aštuoniolikti.

Čempionato uždaryme dalyvavęs FIMBA organizacinio komiteto narys, praeityje garsus Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Anatolijus Čiupkovas pranešė, kad kitas pasaulio čempionatas įvyks 2015 metais Orlande (JAV), šalia žinomo Disnėjaus pramogų parko, o Europos – kitąmet Čekijos mieste Ostravoje.

Krepšinio ir kitų sporto šakų veteranams šią vasarą atopūčio nėra: po savaitės jie vyks į rugpjūčio pradžioje prasidedančias pasaulio senjorų žaidynes (World Masters GamesTorino 2013), kurios rengiamos nuo 1985 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)