Šiemet Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vicečempionais tapę neptūniečiai Eurolygoje dalyvaus pirmą kartą per 50 metų klubo gyvavimo istoriją.

Priminsime, kad „Neptūnui“ Eurolygos B licencija atiteko po to, kai Ispanijos čempionate „Barcelona“ iškovojo kelialapį į finalą.

„Neptūnas“ tapo trečiuoju istorijoje Eurolygoje žaisiančiu Lietuvos klubu po Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“.

„Neptūno“ varžovai paaiškės liepos 10 dieną, kai Barselonoje (Ispanija) bus ištraukti burtai. Tądien komandos bus padalytos į keturis pogrupius po 6 ekipas.

„Neptūno“ klubo atstovai teigė, kad Eurolygoje sieks tinkamai reprezentuoti Klaipėdos miestą. Ateinančiam sezonui „Neptūno“ klubo biudžetas turėtų siekti bent 7 milijonus litų.

Pernai „Neptūno“ biudžetas siekė arti 3 mln. litų, tad surinkti daugiau nei dvigubą biudžetą – nelengva užduotis. Pečius žada suremti verslininkai, taip pat pažadų dėl ateinančių metų finansavimo didinimo pažėrė ir Klaipėdos politikai.

Klubo vadovas Osvaldas Kurauskas ragina prie istorijos prisidėti visus krepšinio sirgalius. Tai padaryti labai paprasta: tereikia telefonu surinkti numerį 1418 ar šiuo numeriu nusiųsti SMS žinutę ir tokiu būdu „Neptūno“ sąskaita pasipildys 10 Lt.

„Kiekvieno krepšinio sirgaliaus pagalba mums yra labai svarbi. Tik visi bendromis pastangomis galime padaryti taip, jog Lietuvos vardas skambėtų užsienio šalyse. Juk dalyvavimas Eurolygoje – tai ne tik Klaipėdos, bet ir viso miesto reklama. Juk tai Lietuvos krepšinio puoselėjimas“, – pabrėžė O. Kurauskas.

Jis prisiminė nutikimą iš praėjusio sezono, kai „Neptūnas“ Europos taurės varžybose Stambule (Turkija) sensacingai rezultatu 83:74 palaužė vietos „Bešiktaš“ ekipą.

„Tąkart prie mūsų priėjo keli turkai ir paklausė: „Kas yra ta Klaipėda? Kokio ji dydžio? Kur ji yra? Jie negalėjo patikėti, kad tokio mažo miestelio atstovai palaužė jų galingąją ekipą. Būtent ši pergalė turkus paskatino daugiau pasidomėti Lietuva ir Klaipėda“, – aiškino O. Kurauskas.