„Ansamblio jau nebėra, o idėja apie tokį koncertą gimė todėl, kad „Žuvėdros“ klubui šiemet sukanka 50 metų. Vyresnieji šokėjai vis ragino, jog kaip nors paminėtume šią sukaktį. Tačiau man nebuvo įdomu tik susirinkti su savo šokėjais, pasidaryti banketą, pasikalbėti ir viskas. Kai atvykti iš užsienio sutiko trys buvusios „Žuvėdros“ auklėtinės, kurios skina medalius įvairiuose čempionatuose, tada pradėjau kalbinti ir klaipėdiečius, kad pradėtume treniruotis, rengtis dideliam koncertui. Pradėjome pernai rudenį ir dabar turime rezultatą“, – kalbėjo „Žuvėdros“ klubo vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

Paklausta, kaip ji jaučiasi žiūrėdama koncertą, kai žino, kad „Žuvėdros“ ansamblio nebėra, jis nebedalyvauja varžybose, S. Idzelevičienė tramdė ašaras. „Pripratau, žinojau, kad šitaip bus, valdausi, bet labai sunku. Ypač sudėtinga žiūrėti į vyresniuosius šokėjus. Jie patys rinkosi į repeticijas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir parengė tokį pasirodymą, padarė dovaną. Labai dėkinga esu ir viešnioms. Jos, matyt, mūsų labai pasiilgo, kad rado laiko atvykti“, – susijaudinusi buvo S. Idzelevičienė.

„Žuvėdros“ ansambliui šiemet būtų sukakę 25 metai. Per juos, anot pašnekovės, įsimintiniausi ir buvo žmonės.

Paradoksalu, bet ansamblio veiklą reikėjo nutraukti būtent todėl, kad nebeliko šokėjų. „Žuvėdros“ klube turime ir mažiukų, ir jaunų porų, tačiau jie nenori šokti ansamblyje, nori šokti individualiai, Be to, jie savo gyvenimo nesieja su šokiais, ketina pabaigti mokyklas ir išvažiuoti mokytis į užsienį. Todėl tiesiog nebeliko žmonių, kurie šoktų „Žuvėdros“ ansamblyje, zulintų judesius, kvėpuotų vienu ritmu. Šokėjams, kurie buvo paskutinioji „Žuvėdros“ ansamblio karta, skauda sąnarius, kojas. Tai nėra toks lengvas užsiėmimas, kaip atrodo“, – dėstė S. Idzelevičienė.

Ji pripažino, kad „Žuvėdros“ ansamblis buvo jos gyvenimo dalis, todėl dabar reikės mokytis gyventi iš naujo.

Ašaras vos tramdė ne tik S. Idzelevičienė, bet ir ketvirtadienio vakarą į Klaipėdos areną susirinkę žiūrovai. Jie grožėjosi žėrinčiais kostiumais, tobulu šokėjų sinchronu, įspūdingomis programomis.
Renginyje „Žuvėdra“ šoko pasaulio ir Europos čempionatuose pergales pelniusias programas „Rio“, „Viva Ispanija!“, „James Bond“, „Uraganas“. Staigmeną žiūrovams parengė ir klubo veteranai, ir patys mažiausi „žuvėdriukai“.

Jubiliejiniame atsisveikinimo koncerte savo pasirodymais žiūrovus žavėjo ir svečiai: šokėjos Natalia Maidiuk su šokių partneriu Manuel Favilla, Kanadoje gyvenanti Andra Vaidilaitė su šokių partneriu Maurizio Vescovo, Iveta Lukošiūtė su partneriu Ghermanu Mustucu.

„Žuvėdros“ atsisveikinimo skrydį lydėjo valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“.

Iš pradžių planuota surengti tik vieną „Žuvėdros“ atsisveikinimo koncertą balandžio 3-iąją. Tačiau kai apie jį buvo paskelbta, bilietai akimirksniu buvo iššluoti, todėl nuspręsta surengti ir papildomą koncertą, į kurį žiūrovai ir rinkosi ketvirtadienį.

Pasaulinė šlovė „Žuvėdros“ ansamblį lydėjo nuo 1999 metų, kai jie pirmą kartą tapo Europos ir pasaulio čempionais.

„Džiaugiuosi ir didžiuojuosi visais, kurie šoko „Žuvėdroje“. Jie siekia savo karjeros, treniruoja vaikus, vežioja juos į varžybas. Visiems linkiu kuo didžiausios sėkmės“, – buvusiais auklėtiniais lyg savo vaikais rūpinosi S. Idzelevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (357)