Lietuvos sportinių šokių federacija kruopščiai rengiasi šiam čempionatui. Renginį sutiko globoti šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Kaip vyksta pasirengimas, kalbamės su šio čempionato direktoriumi, Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentu, tarptautinės kategorijos teisėju Virginijumi Visocku.

„Šiemetiniame čempionate dalyvaus 16 ansamblių iš aštuonių šalių. Dar vyks ir profesionalių porų pasirodymas, šokėjai varžysis dėl Pasaulio profesionalų lygos standartinių šokių taurės.Ant parketo matysime ir Kauno „Sūkurio“ šokėjus Donatą Vėželį ir Liną Chatkevičiūtę. Turėjo šokti ir Edita Daniūtė su italu Mirko Gozzoliu, tačiau dėl asmeninių reikalų jie atsisakė ir rengiasi kitoms varžyboms“, - sako V. Visockas

- Ar pasirengimas čempionatui vyksta sėkmingai?

- Galiu pasakyti, kad taip. Viskas vyksta labai sklandžiai, geranoriškai. Mūsų visa komanda jau gerai susigrojusi, turi didelį tarptautinių varžybų organizavimo patyrimą. Šiemetinis Europos čempionatas bus didesnis, kadangi prisijungs Profesionalų lygos šokėjai. Varžybos bus labai įdomios, nes kiekviena pora šoks po 4,5 min. teatralizuotą pastatymą, jų programa bus skirtinga.

Rūpesčiai įprasti, kiek neramina mūsų žiūrovai, kurie kol kas vangiai perka bilietus į šį puikų renginį. Tai – mūsų didžiausia problema. Šiemetinį čempionatą organizuojame daugiausia savo lėšomis – padeda rėmėjai, laukiame geresnio bilietų pirkimo.

- Kada geriausi Europos sportinių šokių ansambliai, atliekantys Lotynų Amerikos šokių programą, suvažiuos į Vilnių?

- Pirmasis ansamblis iš Rusijos atvyks jau gegužės 15 d. Čempionato išvakarėse, gegužės 17 d., prasidės komandų aikštelės išbandymas, ansambliai repetuos. Čempionato vyr. teisėjas peržiūrės ansamblių kompozicijas, ar jos atitinka taisykles. „Siemens“ arenoje susirinks ir profesionalūs šokėjai.

Klaipėdos „Žuvėdros“ abu ansambliai į Vilnių atvažiuos čempionato išvakarėse. Geriausias jų ansamblis, aštuonis kartus Europos ir septyniskart pasaulio čempionas atliks programą „Rio“, o antrasis – „Viva Espana“. Varžybose teisėjaus ir mūsų teisėjas – tarptautinės kategorijos arbitras alytiškis Kęstutis Bernatavičius.

- Jeigu čempionatas vyks Lietuvoje, tai, žinoma, tikitės aukso medalių?

- Be abejo, taip. Finale turėtų šokti ir antroji komanda, pagrindinio „Žuvėdros“ ansamblio pamaina. Ši komanda dar neturi gerų šokimo įgūdžių, nėra stipri fiziškai. Pavieniai šokėjai yra stiprūs, tačiau norint visiems gerai šokti ansamblyje, reikia laiko. Pasaulio ir Europos čempionatuose jau yra nusistovėjęs ketvertukas, visos komandos labai rimtos, ypač - abu vokiečių ansambliai.