Šia ypatinga proga auksinė uostamiesčio „Žuvėdra“ skrydžiui išskleis sparnus paskutinį kartą – ji kviečia į jubiliejinį atsisveikinimo koncertą Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Balandžio 3-ią dieną, „Švyturio“ arenoje griaudint muzikai ir tviskant įspūdingiems šokėjų kostiumams, „Žuvėdra“ savo gerbėjams primins visą sunkiu darbu ir pelnytomis pergalėmis vainikuotą istoriją.

Šio kolektyvo biografijoje - 8 Lotynų Amerikos šokių pasaulio čempionų aukso medaliai, tiek pat - Europos čempionų aukso medalių, dešimtys įvairių tarptautinių konkursų apdovanojimų ir užaugintas nesuskaičiuojamas profesionalių šokėjų būrys. Pasaulinė šlovė „Žuvėdros“ kolektyvą lydėjo nuo 1999 metų, kuomet jie pirmą kartą tapo Europos ir pasaulio čempionais.

Repetuoja nuo rudens

„Yra kaip yra. Visą gyvenimą atidaviau „Žuvėdrai“, todėl kalbėti apie tai kas įvyko man – per skaudu. Mes su Romu jau kelis pastaruosius metus sakėme, kad yra blogai, nebeturime kuo pakeisti kolektyvą paliekančių šokėjų, tačiau visi ir toliau matė tik išorę. Ir vėl šokame, ir vėl laimime, o niekas nežinojo, kas vyksta ansamblio viduje ir kokia yra tikroji pergalių kaina“, - pokalbį apie sudėtingą kolektyvo situaciją pradėjo ilgametė „Žuvėdros“ vadovė, Klaipėdos universiteto profesorė S. Idzelevičienė.  
 
Trenerė ir klubo vadovė neslepia, kad atsisveikinti su ansambliu, kuriam paaukoti gražiausi gyvenimo metai be galo sunku ir graudu. Tačiau S. Idzelevičienė neturi laiko emocijoms, šiomis dienomis vyksta intensyvus pasiruošimas jubiliejinėms iškilmėms, daug laiko atima darbas klube, jaunųjų žuvėdriečių treniruotės, porų ruošimas įvairiems čempionatams.

„Jei jau laikas išeiti, tai su pakelta galva. Mane tiesiog įkalbėjo buvę šokėjai. 50 metų klubui – graži ir įspūdinga data, todėl kilo idėja jubiliejų ir ansamblio 25-ą gimtadienį paminėti iškilmingai. Pakvietėme visus neseniai ansamblį palikusius ir iš Lietuvos dar neišvykusius šokėjus, kurie sutiko prisidėti prie šio jubiliejinio pasirodymo įgyvendinimo ir pradėjome repetuoti“, - pasakojo S. Idzelevičienė.

Anot jos, visi šokėjai turi darbus, yra labai užimti. Tai žinodama ansamblio vadovė koncertui arenoje pradėjo ruoštis dar nuo praėjusių metų spalio.

Primins triumfo akimirkas

Dviejų dalių renginyje „Žuvėdra“ kvies į auksinį skrydį – žiūrovai išvys pasaulį ir Europą pakerėjusias programas „Rio“, „Viva, Ispanija!“, „James Bond“, „Uraganas“, solinius šokėjų pasirodymus.
Arenoje susitiks net kelios „Žuvėdros“ klubo išaugintos šokėjų kartos. Jaunimą keis veteranai, klubą sveikins iš užsienio sugrįžusios buvusios kolektyvo šokėjos Natalia Maidiuk su šokių partneriu Manueliu Favilla ir Kanadoje gyvenanti Andra Vaidilaitė su šokių partneriu Maurizio Vescovo. Abi šios poros įvairiuose pasaulio čempionatuose nuolat laimi prizines vietas ir tampa lyderiais.

„Žuvėdroje“ šokau nuo 7 iki 14 metų. Jei ne šeimos apsisprendimas persikraustyti gyventi į Ukrainą, būčiau ir toliau šokusi. Skaistutės ir Romaldo Idzelevičių kolektyve visuomet buvo palaikoma geležinė tvarka ir disciplina. Tai tapo ir mano gyvenimo pagrindu. „Žuvėdros“ mokykloje įgyta patirtis nulėmė visą tolesnę mano karjerą. Lenkiu galvą prieš dėstytoją S. Idzelevičienę. Jos pamokų, atsidavimo šokiui ir pasiaukojimo savo idėjai dėka, šiandien ir man pažįstamas pergalių skonis“, – atvirauja N. Maidiuk.

Kartu su darbartiniu šokių partneriu M. Favilla, Natalija skina pergales Europos ir pasaulio čempionatuose, yra nuolat kviečiama dalyvauti užsienio televizijų rengiamuose šokių projektuose.

Prisimindama praeitį, dar viena „Žuvedros“ šokėja A. Vaidilaitė, taip pat negailėjo šiltų žodžių buvusiems savo treneriams.

„Šokau šiame klube nuo 4 metų. S. ir R. Idzelevičius drąsiai vadinu savo karjeros krikštatėviais. Skaudu, kad ansamblis išgyvena sunkius laikus. Kodėl taip atsitiko reikėtų klausti ir valdžios atstovų. Ansamblyje šoko studentai, kuriems anksčiau nereikėjo mokėti už mokslą. Šiandien šokėjas privalo užsidirbti mokslui, pragyvenimui ir kitoms reikmėms. Šokti esant tokioms sąlygoms – labai sunku, nes reikia ieškoti papildomų pajamų, nelieka laiko repeticijoms.

„Žuvėdra“ - visos Lietuvos pasididžiavimas ir šalis turėjo stengtis išlaikyti tai, kas garsino jos vardą. Klubo vadovams linkiu išsaugoti kantrybę ir taupyti energiją – jos prireiks ugdant mažuosius būsimus čempionus“, - klubą su jubiliejumi sveikino A. Vaidilaitė.

Iškilmingame renginyje „Žuvėdrą“ taip pat sveikins ir buvę kolektyvo šokėjai, dabar žinomi televizijos veidai, grupės „Džentelmenai“ nariai Andrius Butkus ir Tadas Rimgaila.

„Žuvėdros“ atsisveikinimo skrydį Klaipėdos Švyturio arenoje lydės pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“, vadovaujamas dirigento Ugniaus Vaiginio. Renginio globėjas – Klaipėdos miesto meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)