EHF Generalinėje asamblėjoje naująja EHF prezidente išrinkta anksčiau viceprezidentės pareigas ėjusi olandė Marijke Fleuren, o garbės iždininku be kovos tapo suomis Mika Rihtila.

Pagal EHF statutą VT eilinių narių tarpe moterų atstovėms buvo skiriamos dvi vietos ir vieną laisvą vietą užtikrintai laimėjo Vokietijos atstovė Carola Meyer. Antrajai kadencijai perrinktos vokietės pergalę prie Škotijos atstovę rinkimuose lėmė tai, kad Vokietijos federacijos prezidentas pralaimėjo rinkimus į EHF prezidento postą ir šalys solidariai palaikė Vokietijos atstovę.

Aštriausia kova vyko tarp vyrų, kur į dvi laisvas vietas pretendavo net penkių šalių atstovai. O kova dar paaštrino tai, kad pagal EHF statutą rinkimuose į VT narius leidžiama dalyvauti ir moterų atstovei, kuri pirmajame rinkimų etape nepateko į Vykdomąją Tarybą.

Rinkimus dar labiau suintrigavo ir tas faktas, kad buvęs EHF prezidentas, Anglijos atstovas Martinas Gotheridge'as pasitraukė iš rinkimų ir į jo vietą Taryboje pretendavo naujai išrinktas Anglijos žolės riedulio federacijos prezidentas, dviejų olimpinių žaidinių dalyvis Simonas Masonas. Žinant, kad Olimpinės žaidynės 2012 metais vyks Londone, jis ir buvo laikomas vienu favoritu.

Balsavimai parodė, kad šioje ypatingai aštrioje kovoje dėl tolimesnio žolės riedulio vystymosi senajame komitete, šalys labiausiai palaikė Lietuvos atstovą LŽRF prezidentą L. Čaikauską. Lietuvį savo balsais palaikė 20-ties šalių atstovai ir jis buvo perrinktas trečiajai savo kadencijai bei pasiliko atstovauti savo šaliai ir regionui dar ketveriems metams.

Antrą laisvą vietą VT gavo 19-a balsų surinkęs S. Masonas, o kiti trys pretendentai pasidalijo likusius 28-is balsus ir EHF Tarybos narius.

Generalinėje Asamblėjoje dalyvavo 38-ių balso teisę turėjusių šalių atstovai iš 43-jų senojo komiteto narių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją