Koronaviruso pandemija ilgam sukaustė pasaulio sporto įvykius – manoma, kad daug kur elitinės įvairių šakų sporto varžybos be žiūrovų gali vykti iki pat Naujųjų metų.

Tačiau Naujojoje Zelandijoje priimtas kitoks sprendimas – šalies regbio stadionuose vaizdas toks, kokį visi vėl norėtų matyti netolimoje ateityje.

Savaitgalį vykusiame šalies regbio pirmenybių ture į šios Okeanijos šalies stadionus vėl leista susirinkti žiūrovams. Ir kai kur jie plūstelėjo nebepaisydami jokių Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijų dėvėti kaukes ar laikytis socialinio atstumo. Maždaug 20 tūkst. žiūrovų susirinko į „Forsuth Barr“ stadioną Danedino mieste, kur regbio rungtynes tarpusavyje žaidė „Waikato Chiefs“ ir „Otago Highlanders“.

Kaip pastebi CNN, stadione buvo galima pastebėti vos vieną kitą apsauginę kaukę dėvintį asmenį, sirgaliai nesivaržydami čiupdavo vieni kitus į glėbį po palaikomos komandos pelnytų taškų.

„Chiefs“ komandos treneris Warrenas Gatlandas tvirtino, kad sujudimas po leidimo sugrįžti į stadionus buvo itin didelis.

„Žmonės pajuto išskirtinį jaudulį vėl galėdami gyvai stebėti sporto varžybas“, – teigė W. Gatlandas.

Minėtasis susitikimas, kurį 28:27 laimėjo „Highlanders“ komanda, vyko šeštadienį, o sekmadienį Naujojoje Zeladijoje vyko dar vienas regbio mačas. Auklando „Eden“ stadione žaidė vietos „Blues“ ir sostinės Velingtono „Hurricanes“ ekipos.

Nors oficialiais duomenimis, parduota buvo daugiau nei 35 tūkst. bilietų, vietos žiniasklaida skaičiuoja, kad stadione pasižiūrėti šių rungtynių susigrūdo daugiau nei 40 tūkst. sirgalių.

Tai – rekordinis paskutinių 15 metų lankomumo rodiklis „Eden“ stadione per regbio varžybas. Žiūrovai išvyko „Blues“ komandos pergalę 30:20.

Taigi, per vieną savaitgalį – dvejas rungtynes – Naujoje Zelandijoje stadionuose apsilankė per 60 tūkstančių žmonių. Šis savaitgalis buvo pirmasis, kai šalyje vyko regbio rungtynės su žiūrovais. Dėl pandemijos pirmenybės buvo sustabdytos dar kovo mėnesį.

Naujoji Zelandija praėjusią savaitę atšaukė beveik visus karantino apribojimus, nes per paskutines 20 dienų joje neužfiksuotas nė vienas užsikrėtimo koronavirusu atvejis. Iš viso per pandemiją šalyje registruota 1504 užsikrėtimo atvejai, mirė 22 žmonės.

Naujoje Zelandijoje gyvena apie 5 milijonus žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)