Turnyro finale Kazanėje „Zenit“ ekipa sekmadienį 3-2 (29:27, 18:25, 23:25, 25:23, 17:15) nugalėjo „Civitanova“ (Italija) komandą. Dvi Kazanės klubo žvaigždės W. Leonas ir Maksimas Michailovas kartu pelnė net 57 taškus.

Italijos ekipa laimėjo antrąjį ir trečiąjį setus ir ketvirtajame turėjo puikią progą iškovoti pergalę. „Civitanova“ pirmavo didžiąją ketvirtojo seto dalį. Setui persikėlus į antrąją pusę, italai dar pirmavo 16:13. Vėliau „Zenit“ sugebėjo išlygino rezultatą 18:18, o dar po kelių akimirkų išsiveržė į priekį 22:21. Tuomet vėl savo aukščiausią klasę pademonstravo W. Leonas ir Kazanės ekipa perkėlė mačo baigtį į lemiamą, penktąjį setą.

Kazanės "Zenit" / Foto: CEV

Penktasis setas taip pat buvo dramatiškas, kol galiausiai, „Zenit“ pirmaujant 16:15, W. Leonas įspūdingu padavimu tiesiai į liniją, išplėšė Kazanės klubui įspūdingą pergalę.

Geriausiu finalo žaidėju pripažintas M. Michailovas.

Vieną po kito Čempionų lygos rekordus gerinantis „Zenit“ klubas šį turnyrą laimėjo ketvirtą sykį iš eilės ir šeštą kartą iš viso.

„Civitanova“ ekipai tai buvo geriausias pasirodymas nuo 2002 metų, kuomet ji tapo Čempionų lygos nugalėtoja.

Bronzos medalius iškovojo Perudžos „Sir Colussi Sicoma“ (Italija) tinklininkai, kurie mažajame finale 3-2 (17:25, 29:27, 19:25, 25:23, 15:7) nugalėjo Kendzežyno-Kozlės „Zaksa“ (Lenkija) komandą.

Pusfinalyje „Civitanova“ 3-1 įveikė „Zaksa“ klubą, o „Zenit“ 3-0 įrodė pranašumą prieš „Sir Colussi Sicoma“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją