Antrosios šių ekipų rungtynės numatomos gegužės 7 dieną, 17 val., Kaune. Trečiosios - gegužės 11 dieną, 19 val., Klaipėdoje.

Jei prireiks ketvirtųjų rungtynių, jos bus žaidžiamos gegužės 14 dieną, 17 val., Kaune. Jei ir šių rungtynių nepakaks išaiškinti Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionų, tuomet Klaipėdoje gegužės 18 dieną, 19 val., įvyktų lemtinga dvikova, po kurios paaiškėtų 2010-2011 metų Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionai.

Reguliariajame LRL čempionate "Lūšis" su "Žemaitijos dragūnu" buvo susitikę du kartus ir abu kartus pergalę šventė klaipėdiečiai - 2011 metų sausio 8 dieną Kaune - 28:24 (13:12) ir 2011 metų vasario 26 dieną Klaipėdoje - 28:25 (15:14).

Kelias į finalą - skirtingas

Abiems šioms ekipos reguliariajame LRL čempionate sekėsi skirtingai: "Žemaitijos dragūnas" po reguliaraus čempionato dvikovų įsitvirtino pirmoje turnyrinės lentelės pozicijoje (14 pergalų, 1 lygiosios ir 3 pralaimėjimai; 29 taškai), o Kauno "Lūšis" - liko vos septintoje vietoje (7 pergalės, 3 lygiosios, 8 pralaimėjimai; 17 taškų).

Nepaisant to, "Lūšis" tvirtai kovėsi atkrintamosiose varžybose: ketvirtfinalyje serijoje iki dviejų pergalių rezultatu 2:1 įveikė reguliarajame čempionate antroje vietoje įsitvirtinusius Vilniaus "VHC Šviesa" rankininkus. Kauniečiai "VHC Šviesa" ekipą išvykoje nugalėjo rezultatu 32:28 (14:13), namuose turėjo susitaikyti su pralaimėjimu - 26:29 (13:13), o lemiamose rungtynėse Vilniuje "Lūšis" varžovus palaužė rezultatu 27:22 (15:10).

Pusfinalyje "Lūšis" žaidė dar stabiliau - serijoje iki dvejų pergalių rezultatu 2:0 nugalėjo kitą sostinės ekipą - "HC Vilnius". Pirmajame susitikime svečiuose laimėjo rezultatu 30:23 (16:12), o namuose varžovus įveikė 35:33 (14:17).

"Žemaitijos dragūno" kelias į finalą buvo kiek lengvesnis - be suklupimų. Ketvirtfinalyje dragūniečiai 2:0 palaužė Panevėžio HC "Grifas"-KKSC ekipą (klaipėdiečiai namuose šventė pergalę 28:22 (13:11), o išvykoje jau sutriuškino varžovus - 35:20 (16:11)).

Pajūrio rankininkai didesnio vargo neturėjo ir pusfinalio susitikimuose - 2:0 įveikė Alytaus "Almeidos-Stronglaso" rankininkus. Pirmasis susitikimas Klaipėdoje baigėsi - 34:22 (19:10), antrasis Alytuje - 23:28 (8:13).

"Čempiono titulo neatiduosime"

Artūras Juškėnas, "Žemaitijos dragūno" treneris:

"Lūšis" - patyrusi, gerai sukomplektuota komanda, jau daugelį metų esanti tarp lyderių, tačiau vis pritrūkstanti sėkmės tapti čempionais. Šiemet prieš sezono pabaigą jie pasipildė labai pajėgiais žaidėjais iš Šiaulių "Universiteto-Diringa" komandos: Petru Očiku ir Egidijum Morkūnu. Tai labai sutvirtino jų pozicijas. Tačiau mūsų stiprioji pusė - ilgesnis atsarginių žaidėjų suolelis, jaunystė ir noras bei ryžtas nugalėti.

Prieš finalo pradžią esame geros nuotaikos, gana ramūs, nusiteikę kautis. Buvo gana ilga pertrauka, tad esame išsiilgę rankinio.

Svarbiausia, kad nė vienas žaidėjas nėra patyręs rimtos traumos, žaisti gali visi. Žinoma, daugelis turi mikrotraumų, tačiau jos nėra rimtos.

Kauno "Lūšis" tikriausiai sieks mums atkeršyti už kelių pastarųjų sezonų nesėkmes: pernai mes paskutinėse rungtynėse juos įveikėme rezultatu 31:26 (11:14) ir atėmėme čempiono titulą (pernai nebuvo atkrintamųjų rungtynių, bet taip jau susiklostė, kad paskutinės čempionato rungtynės buvo lemtingos, - aut. past.).

Prieš dvejus metus kauniečiai tapo reguliariojo čempionato nugalėtojais, o mes buvome vos aštuntoje pozicijoje, tačiau tuomet juos nugalėjome du kartus ir eliminavome tolesnės iš kovos dėl medalių. Prieš trejus metus "Lūšis" vyko į atkrintamąsias rungtynes su mumis ir pateko į avariją, tai mums atvėrė kelią į kitą etapą. Manau, kad kauniečiai sieks mums atsirevanšuoti, degs noru nugalėti, tačiau ir mes pergalės norime ne ką mažiau. Pažadu, kad iš paskutiniųjų sieksime apginti čempionų titulus".

"Norisi psichologinio tvirtumo"

Remigijus Vaičikauskas, Klaipėdos "Žemaitijos dragūno" komandos kapitonas:

"Esame pasiruošę finalui ir nekantriai jo laukiame. Suprantame, kad bus įtempta dvikova, tačiau kol kas viskas einasi pagal planą - treniruotėse atidirbom derinius, esame puikiai susižaidę, suprantame vieni kitus iš žvilgsnio. Tikiuosi, kad varžybų metu neiškils jokių netikėtumų.

Labiausiai norėtųsi iškovoti pirmąją pergalę namuose, tai ne tik jauniems žaidėjams, bet ir man pačiam suteiktų psichologinio tvirtumo, pasitikėjimo savo jėgomis.

Jei man reikėtų prognozuoti serijos baigtį, sakyčiau, kad nugalėsime rezultatu 3:1. Tačiau tai tik mano asmeninė nuomonė. Žinoma, norėtųsi finalo seriją baigti kuo greičiau, bet nieko negali žinoti, gali prireikti ir visų penkerių rungtynių. Bet to tikrai nenorėčiau.

Suprantu, kad žaisti su "Lūšimi" bus ne ką lengviau nei pernai. Komanda pasistiprino patyrusiais žaidėjais, o kaip žinia: "seni arkliai vagos negadina".

"Verda sportinis pyktis"

Vaidas Drevinskas, Kauno "Lūšies" ir rezultatyviausias LRL žaidėjas:

"Šiemet rungtyniauti bus kiek lengviau, neslėgs psichologinė įtampa. Pernai visi iš mūsų tikėjosi tik aukso medalių, tai mums ir pakišo koją. Šįmet reguliariajame čempionate buvome septinti, tačiau sugebėjome iškopti į finalą ir jau užsitikrinome sidabro medalius. Žaisime atsipalaidavę, nebūsime susikaustę, tad tai, manau, bus tik į naudą.

Prieš finalą nuotaikos kovingos, nesame pamiršę pernai metų sezono ir kitų skaudžių atsiminimų su Klaipėdos "Žemaitijos dragūno" ekipa. Manau, kad tai tiks paskatins atsikeršyti. Neslėpsiu, verda sportinis pyktis".

"Esame pajėgūs nugalėti"

Vilius Rašimas, "Lūšies" komandos vartininkas:

"Iš finalo tikimės pačio geriausio - tikrai nevažiuosime į Klaipėdą tik sužaisti rungtynių ar atiduoti pergalės. Nors pasakysiu gana drąsiai, tačiau mes šiemet galime laimėti čempionatą. Abi komandos - apylygės, visko gali būti, tačiau, manau, kad mes esame pajėgūs tapti čempionais.

Suprantu, kad vartininkui svarbiose, atkakliose ir įtemptose rungtynėse tenka itin didelė atsakomybė, tačiau jaučiuosi ramus, gerai nusiteikęs. Mūsų komandoje atmosfera gera, belieka tik rungtyniauti ir išsiaiškinti lyderius".

LRL bronzos sieks "HC Vilnius" ir Alytaus "Almeida-Stronglasas"

Šeštadienį Lietuvos rankinio lygos (LRL) "mažajame" finale dėl bronzos medalių serijoje iki dvejų pergalių susigrums Alytaus "Almeidos-Stronglaso" rankininkai su "HC Vilnius" ekipa. Šioje dvikovoje aikštės pranašumą turi alytiškiai - būtent pirmosios rungtynės šeštadienį 14 val. vyks pastarosios ekipos arenoje.

Antroji dvikova numatyta gegužės 4 dieną, 19 val., Vilniuje. Jei prireiks trečiųjų rungtynių, jos vyks gegužės 8 dieną, 17 val., Alytuje.

Atkrintamųjų barjerai

Reguliariajame LRL čempionate "Almeidos-Stronglaso" rankininkai įsitvirtino ketvirtoje pozicijoje (alytiškiai iškovojo 11 pergalių, vienerias rungtynes sužaidė lygiosiomis ir patyrė 6 pralaimėjimus. Po reguliaraus čempionato jų sąskaitoje buvo 23 taškai).

"HC Vilnius" po reguliaraus čempionato buvo dviem laipteliais žemiau - šeštoje pozicijoje (9 pergalės, 1 lygiosios ir 8 pralaimėjimai; 19 taškų).

Ketvirtfinalio dvikovoje alytiškiai rezultatu 2:0 nugalėjo Šiaulių "Universitetą-Diringą" (namuose šventė pergalę 29:25 (13:16), o išvykoje - 24:21 (9:9)).

"HC Vilnius" ketvirtfinalyje rezultatu 2:1 iš tolesnės kovos eliminavo praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojus Kauno „Granito-Gaja-Kario“ rankininkus (pirmąsias rungtynes kauniečiai namuose laimėjo minimalia persvara - 28:27 (15:16), tačiau likusias dvejas rungtynes pralaimėjo - 24:30 (9:11) ir 21:25 (10:8)).

"Kova dėl bronzos - istorinis įvykis"

Eugenijus Gimbutas, Alytaus "Almeida-Stronglasas" ekipos treneris:

"Į geriausiųjų ekipų ketveriukę patekome po maždaug 15-16 metų pertraukos - mums tai itin džiugus pasiekimas. Visi dirbame su entuziazmu. Stengsimės iškovoti medalius, darysime viską, kad tai įvyktų. Tikimės žiūrovų pagalbos.

Vilniaus komandai žaisti mažajame finale - jokia naujiena, tad jie turi psichologinį pranašumą. Bijau, kad tvyranti įtampa ir atsakomybė neigiamai nepaveiktų žaidėjų. Svarbiausia nepasiduoti emocijoms ir parodyti tą žaidimą, kurį galime".

"Namų pranašumas turės lemiamą reikšmę"

Gintautas Adamkevičius, Alytaus "Almeida-Stronglasas" ekipos kapitonas:

"Komanda nusiteikusi itin kovingai. Daugeliui žaidėjų tai neeilinis įvykis - galimybė pirmą kartą pasipuošti bronzos medaliais. Galutinį serijos rezultatą prognozuoti sunku, bet tikiu, kad salės pranašumas turės lemiamą reikšmę. Daug kas priklauso ir nuo pirmųjų rungtynių, manau, pergalė pirmosiose rungtynėse - daugiau nei pusė darbo. Privalome iškovoti pergalę namuose, tuomet jau bus kur kas lengviau".

"Stengsimės priblokšti greičiu"

Andžejus Lysionokas, "HC Vilnius" treneris:

"Ruošiames dvikovai, peržvelgėme vaizdo įrašus, išstudijavome varžovų žaidimą, įsigilinome į jų silpnąsias vietas, tad sieksime pergalės. Esame nusiteikę rimtai kovai. Mes jaunesni ir mūsų atsarginių suolelis - kiek ilgesnis, bandysime varžovus išvarginti ir priblokšti greitomis atakomis.

Neapsėjome be praradimų - pusfinalio dvikovoje kelio raiščių traumą patyrė ir iš rikiuotės likusiam sezonui iškrito vienas iš pagrindinių žaidėjų Povilas Žarnauskas. Teks verstis be šio komandos nario".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją