Reguliariajame sezone visas dvylika pergalių iškovojusi „Cascada-HC Garliava SM“ pergalių seriją pratęsė ir pusfinalyje. Antrose pusfinalio rungtynėse garliaviškės svečiuose nugalėjo „Žalgirį“ rezultatu 38:24 (17:11) ir laimėjo seriją 2-0.

Nugalėtojoms 10 įvarčių pelnė Karolina Sparnauskaitė, po 6 įvarčius įmetė Kamilė Bušaitė ir Mantė Voskresenskaja. „Žalgirio“ gretose rezultatyviausiai žaidė 8 įvarčius surinkusi Karolina Čekuolytė, 5 įvarčius įmetė Agnė Gudlinkytė.

„Pergalę lėmė geresnis mūsų fizinis pasirengimas. Tiek pirmose, tiek ir antrose pusfinalio rungtynėse pirmą kėlinį vyko apylygis žaidimas. Tačiau po pertraukos mums pavyko atitrūkti. Mes turime daugiau patyrusių žaidėjų, o „Žalgirio“ komanda šį sezoną naujai suburta. Jaunoms varžovėms kai kur pritrūksta šalto proto, o mes išnaudojam jų klaidas greitose kontratakose.

Gerai žaidėme gynyboje ir vartininkė ne kartą gelbėjo. Nors šį sezoną dar nepraradome taškų, bet nesijaučiame, kad esame visa galva geresnės už varžoves. Manau, kad finale lauks atkakli kova, nes kitame pusfinalyje susitinka dvi pajėgios Vilniaus komandos ir ten prognozuoti nugalėtoją yra labai sunku“, – sakė rezultatyviausiai „Garliavos“ gretose žaidusi Karolina Sparnauskaitė.

„Jaunos rankininkės galbūt nesusitvarkė su jauduliu. Lygiai kovojome tik pirmas penkiolika minučių, vėliau pasipylė klaidos, nesisekė nei gynyboje, nei puolime. Natūralu, kad pusfinalyje jaunas rankininkes slėgė didesnė įtampa negu įprastai. Bet tuo pačiu toks pusfinalis yra investicija į ateitį. Jaunoms žalgirietėms teko kovoti su patyrusia „Garliavos“ komanda, kuri šį sezoną šluoja visas varžoves nuo kelio ir užtikrintai žingsniuoja titulo link. Mums dabar reiks koncentruotis į kovą dėl bronzos medalių“, – teigė „Žalgirio“ treneris Miglius Astrauskas.

Kitame pusfinalyje prireiks lemiamų trečiųjų serijos rungtynių. Šalies vicečempionės Vilniaus „Eglės“ rankininkės 32:28 (17:12) nugalėjo SM „Sostinės taurą“ ir išlygino serijos rezultatą – 1-1.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Beatričė Ruseckaitė, pelniusi 9 įvarčius, po 6 įvarčius prie pergalės pridėjo Greta Makovskytė ir Greta Sadauskaitė.

„Sostinės“ tauro“ ekipos nuo pralaimėjimo neišgelbėjo 13 įvarčių surinkusi Silvija Mackonytė, 8 įvarčius įmetė Dominyka Andronik. „Eglės“ gynybai pavyko pristabdyti rezultatyviausią Lietuvos čempionato rankininkę Gabiją Pilikauskaitę, pelniusią 3 įvarčius.

„Po pirmų pralaimėtų rungtynių padarėme išvadas. Daug ruošėmės antrajai dvikovai tiek praktiškai, tiek ir teoriškai. Tai davė vaisių. Merginos labiau pasitikėjo savimi ir aikštelėje parodė charakterį. Šįkart susitvarkėme gynyboje ir visos merginos įnešė savo indėlį į pergalę.

Daugiau negu po dešimt įvarčių per rungtynes renkanti varžovių atakų lyderė Gabija Pilikauskaitė šiandien pelnė tik tris įvarčius. Mūsų žaidimas jai nėra parankus, nes ji daug įvarčių pelno po greitų atakų, o prieš mus reikia žaisti labiau pozicinį žaidimą.

Varžovių rotaciją išplėtė sugrįžusi Silvija Mackonytė. Nepaisant jos rezultatyvumo, iškovojome užtikrintą pergalę. Aišku, dar tikrai yra ką gerinti, bet šiandien esu labai patenkintas visos komandos darbu“, – komentavo „Eglės“ treneris Karolis Kaladinskas.

Lemiamos „Eglės“ ir „Sostinės tauro“ pusfinalio rungtynės vyks gegužės 4 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją