Kol po sunkios traumos į aikštę negrįžo vienas "Žalgirio" lyderių Tomas Masiulis, naujojo sezono problema opiausia tapo sunkiojo puolėjo pozicija. Po Europos čempionato ir viešnagės JAV vis dar neatgauna sportinės formos Andrius Jurkūnas, o klubo naujokas amerikietis Kenny Inge'as taip pat žaidžia blankiai.

Per pirmąsias dvejas Eurolygos rungtynes A.Jurkūnas (iš viso žaidė 41 min.) pelnė 8 taškus ir atkovojo 1 kamuolį, K.Inge'as (46 min.) - atitinkamai 6 ir 5.

Po varžybų Kaune buvo griežtai pasikalbėta ir su amerikiečiu, ir su jo agentu. Iš pradžių K.Inge'as mėgino reikšti pretenzijas, tačiau jam buvo atsakyta, kad trenerių reikalas, kada ir kiek kurį žaidėją leisti į aikštę. Legionierius atsiprašė, pažadėjo būsiąs naudingesnis komandai.

"Man regis, jis net neįsivaizdavo, kad Europoje susidurs su tokiu aukštu krepšinio lygiu. Sutrikęs po "Kinder" smūgio, K.Inge'as išgyveno psichologinį nuosmukį, ilgai atrodė neatpažįstamas. Matyt, todėl ir rungtynėse su "Ulker" nerado sau vietos", - prieš vakarykštį skrydį užsakytu lėktuvu į Slovėniją svarstė A.Brazys.

Neatpažįstamai pasikeitusi ir amerikiečio statistika. Per ikisezoninių rungtynių ciklą K.Inge'o rodikliai buvo geriausi iš žalgiriečių: metimų tikslumas - 60 proc., pelnė vidutiniškai 13 taškų, atkovojo 9,5 kamuolio.