Alytiškis bendroje rikiuotėje tarp 47 konkurentų užėmė 28-ą poziciją (624,3). Į finalą žengė aštuoni taikliausi šauliai, o kvalifikaciją laimėjo jos olimpinį rekordą pagerinęs kinas Haoranas Yangas (632,7).

K. Giruliui sekmadienį sėkmingiausios buvo pirmos dvi šūvių serijos (105 ir 105,2), leidusios kurį laiką pretenduoti į finalinį aštuonetą. Vis dėlto per likusias keturias kvalifikacijos serijas lietuvis pozicijų neišlaikė.

„Viduriukas tikrai tenkina, juk varžiausi su pačiais stipriausiais. Klaidų buvo nedaug, tik esu šiek tiek piktas ant savęs dėl keturių „devynakių“, kurios iš bendro rezultato atėmė gal 2 ar 3 taškus. Bet nemanau, kad būčiau labai aukštai iškilęs, jei ne tie šūviai. Padariau tai, kam buvau pasiruošęs. Esu laimingas, kad tokiose varžybose pasiekiau savo masteliu labai neblogą rezultatą“, – komentavo K. Girulis.

Tokijo vidurvasario karštis atsiliepė ir šauliams – lietuvis neslėpė, jog kaitra trukdė susikaupti ir vertė nuolat gurkšnoti vandenį.

„Buvo beprotiškai karšta, sunku buvo kontroliuoti dėmesio sutelktumą. Reikėjo nuolat atsigaivinti. Bet patirtis – tikrai gera. Nepasakysi, kad susimoviau, pridariau nesąmonių. Nors galvoje ir kirbėjo minčių, jog darau darbą, nuo kurio priklauso mano ateitis, bet su jomis susitvarkiau. Ir treneris gyrė, kad pasirodžiau pagal galimybes. Taip, pasitaiko ir stebuklų, bet ne kiekvieną dieną“, – ramus buvo K. Girulis.

Tokijuje jis dar varžysis 50 m šaudymo iš trijų pozicijų rungtyje, kurios kvalifikacija vyks rugpjūčio 2 d.

10 m orinio šautuvo rungties finale sekmadienį triumfavo dar vieną olimpinį rekordą užfiksavęs amerikietis Williamas Shaneris (251,6), antras buvo kinas Lihao Shengas (250,9), o kvalifikacijos laimėtojas H. Yangas tenkinosi bronza (229,4).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)