Lietuvos čempionai „Žaibo“ vandensvydininkai net 27:4 (8:2, 5:0, 7:2, 7:0) sutriuškino pirmą nesėkmę patyrusią Stokholmo SPIF (Švedija) ekipą.

Kelialapį į finalinį etapą iškovojusiai Elektrėnų komandai, kuriai tai buvo antroji pergalė, po šešis įvarčius pelnė Aleksejus Kuzmenka ir Julius Goštautas, penkis – Aurimas Jonkus, keturis – Viktoras Ivanovas.

Lietuvos ir Šiaurės Europos lygos vicečempionė Vilniaus „Baltic Amadeus“ komanda po atkaklios kovos 18:20 (4:5, 5:3, 5:6, 4:6) nusileido „Jarfalla“ (Švedija) klubui ir prarado viltis prasibrauti į finalinį aštuonetą.

Lemiama šiose rungtynėse buvo ketvirto kėlinio pradžia, kuomet švedai pelnė keturis įvarčius iš eilės ir nutolo 18:14. Per likusį laiką vilniečiams išsigelbėti nepavyko.

Vilniaus ekipai šešis įvarčius pelnė Andrzejus Maciejewskis, keturis – Karolis Blaževičius, po tris – Bronczykas Przemyslawas ir Michalas Baras.

Sekmadienį 10 val. vyks Švedijos klubų derbis, o 11.40 val. tarpusavyje žais Vilniaus ir Elektrėnų komandos.

C grupės turnyrą Fabijoniškių baseine organizuoja Vilniaus vandensvydžio sporto klubas „Delfinas“ ir Šiaurės Europos vandensvydžio lyga. A grupės turnyras vyksta Slovakijoje, o B – Danijoje.

Finalinis etapas, kuriame dalyvaus aštuonios komandos, birželio 17-19 vyks Lodzėje (Lenkija).