Varžybose, į kurias sugrįžo po šešerių metų pertraukos, lietuvis dalyvavo jau 10 kartą.

Laimėjęs keturias rungtis iš penkių Lietuvos galiūnas aplenkė antrą bei trečią vietas užėmusius amerikiečius – atitinkamai Brianą Shaw bei Mike'ą Burke'ą.

Beje, paskutinėje rungtyje visureigio „Hummer“ padangų kėlimo varžybose Ž. Savickas trečiuoju priėjimu pakėlę 524 kg svorį ir pagerino pasaulio rekordą.

Prieš išvyką į JAV Ž. Savickas pasakojo, kad varžyboms yra pasiruošęs gerai ir jaučiasi kovingai. Jis teigė kaip ir visuomet sau keliantis pačius aukščiausius tikslus.

„Prognozuoti savo rezultatus sunku, tačiau pasiruošimo etapas tikrai praėjo sėkmingai. Pagrindiniai pasiruošimo darbai ir treniruotės jau baigtos, netrukus išskrendu į JAV. Žinoma, tikiuosi pačių geriausių rezultatų. Aišku, sėkmė priklauso nuo įvairių aplinkybių, bet visada svarbu pasitikėti savimi“, – tuomet kalbėjo galiūnas.

Nuo 2002 metų jau tryliktą kartą surengtose „Arnold Strongman Classic“ galiūnų varžybose Lietuvos atstovai iškovojo jau aštuntą pergalę. Net septynis sykius šias varžybas laimėjęs Ž. Savickas anksčiau triumfavo šešis sykius iš eilės – 2003-2008 metais, o praėjusiais metais šias varžybas laimėjo Vytautas Lalas, kuris šiemet tenkinosi tik ketvirta vieta tarp dešimties dalyvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)