Brito ir ukrainiečio mūšį tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas. Iš pradžių bus transliuojamos įžanginės kovos. Tiesioginė transliacija per viaplay.lt prasidės 20 val., o per „Viasat Sport Baltic“ – 21.30 val. A. Joshua ir V. Kličko akistata prasidės maždaug 00.00 val. Lietuvos laiku.

Tai bus brangiausia bokso dvikova Didžiosios Britanijos istorijoje. Planuojama, kad organizatoriai susižers apie 53 milijonus eurų pelno. Abu sportininkai pasidalys 35 mln. eurų. Bokso milžinų susirėmimą stadione stebės apie 90 tūkstančių žiūrovų.

27-erių metų A. Joshua dabar vadinamas pajėgiausiu sunkiasvoriu pasaulyje. Jis visas 18-ą kovų laimėjo nokautais! Britas šiuo metu yra IBF (Tarptautinės bokso federacijos) čempionas. A. Joshua 2012 metais tapo olimpiniu čempionu.

Atletai grumsis dėl laisvų WBA (Pasaulio bokso asociacijos), IBO (Tarptautinės bokso organizacijos) planetos čempionų titulų ir dėl IBF diržo, kurį gins Didžiosios Britanijos sportininkas.

Dalis bokso specialistų mano, jog geriausi 41-erių metų V. Kličko laikai jau praeityje, tačiau ukrainietis galvoja kitaip. Jis įsitikinęs, jog gali įveikti daug jaunesnį varžovą. Pasak Ukrainos boksininko, jį pažadino ir sukrėtė pralaimėjimas kitam britui Tysonui Fury 2015 metų lapkritį.

V. Kličko į ringą žengs net po 17 mėnesių pertraukos. A. Joshua pernai gruodį sudorojo amerikietį Ericą Moliną. Britas neabejoja, jog naktį iš šeštadienio į sekmadienį įveiks daug vyresnį varžovą.

V. Kličko anksčiau yra buvęs WBA, IBF, WBO ir IBO pasaulio čempionu. Beje, A. Joshua ir V. Kličko yra vienodo ūgio – 198 cm. Tiesa, brito ištiestų rankų ilgis yra 208 cm, o ukrainiečio – 206 cm. Ketverius metus britas buvo V. Kličko treniruočių partneris. Jis Didžiosios Britanijos atletą vadina savo jaunesniuoju broliu. Sportininkai labai pagarbiai atsiliepia vienas apie kitą.

Abu boksininkai turi sąsajų su Lietuva. V. Kličko kartu su vyresniuoju broliu Vitalijumi yra trumpa gyvenęs ir treniravęsis Panevėžyje, kai jų tėvas buvo karininkas. A. Joshua 2012 metais Kaune laimėjo Algirdo Šociko vardo turnyrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)