Daugumai komandų tai buvo pirmosios dvikovos po žiemos pertraukos. Daugiau nei mėnesį be oficialių rungtynių nežaidę klubai turėjo galimybę įrodyti kaip pasiruošė lemiamoms kovoms.

Favoritai įrodė savo pranašumą

Ne pats palankiausios varžovas šeimininkams atvyko į Pasvalį. Pasvaliečių „Kurana-SM“ ekipa priėmė svečius iš Alytaus „Almeida-Stronglasas“ ekipą, kurios tikslai šiemet kautis dėl nugalėtojų vardo. Tai ir buvo įrodyta rungtynių metu. Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo 6:20. Antrajame teliko formalumai – 18:36.

Šeimininkų gretose rezultatyviausias buvo Audrius Dobrodiejus pelnęs keturis įvarčius. Po tris pridėjo Eligijus Baranauskas ir Mantvydas Tekutis. Alytaus komandoje įspūdingų individualių pasirodymų taip pat nebuvo. Žygimantas Misevičius ir Tadas Stankevičius pelnė po šešis, Gintautas Adamkevičius – penkis įvarčius.

Šiauliuose intrigos nebuvo

Šiauliuose susitiko vietos „SM Dubysa-Gubernija“ ir Vilniaus „Šviesa“. Turnyrinės lentelės kaimynų dvikova žadėjo būti labai įnirtinga, juolab, kad pirmose tarpusavio rungtynėse Vilniuje „Šviesa“ laimėjo vienu įvarčiu 23:22. Tačiau vilniečiams negalėjo padėti traumuotas komandos lyderis Valdas Drabavičius ir šiauliečiai šventė lengvą pergalę 35:23 (18:12).

Vilniečius į priekį bandė traukti Lukas Balbierius, pelnęs dešimt įvarčių, tačiau jo pastangų neužteko. Penkis pridėjo Lukas Pacevičius. Šiauliečių gretose eilines geras rungtynes sužaidė Gabrielius Virbauskas. Sunkiai šiemet sustabdomas žaidėjas pelnė devynis įvarčius. Jam geriausiai talkino Aivaras Budrys ir Tomas Klungevičius pridėję po penkis. Po šios pergalės šiauliečiai dar labiau priartėjo prie penktoje pozicijoje vis dar liekančių vilniečių. Įvertinus likusius varžovus, tikėtina, kad reguliaraus sezono pabaigoje šios dvi ekipos ir kovos dėl penktosios pozicijos.

Panevėžyje įtikinama šeimininkų pergalė

Į penktą vietą nusitaikiusi ir HC „Grifas – Sporto gimnazija – KKSC“ ekipa iš Panevėžio. Ji jėgas išmėgino namuose su Varėnos „Ūla“. Pirmajame rate Varėnos ekipa buvo stipresnė ir laimėjo 24:20, tad Panevėžiečiai siekė atsirevanšuoti ir toliau kovoti dėl aukštesnių pozicijų.

Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo 11:10 šeimininkų naudai ir atrodė, kad laukia intriguojanti rungtynių pabaiga. Vis tik antrojoje rungtynių dalyje panevėžiečiai padidino apsukas ir laimėjo rungtynes 26:19.

Šeimininkams Egidijus Narakas pelnė aštuonis įvarčius, Domantas Plikas penkis. Mindaugas Rutkauskas keturis kartus sėkmingai atakavo varžovų vartus. Varėnos ekipą į priekį tempė jaunasis Deivas Eidukonis. Jo sąskaitoje aštuoni įvarčiai. Kęstutis Ikasala pridėjo keturis.

Baltijos moterų rankinio lygos rezultatai:

HC Garliava SM-CASCADA 25:32 (12:17) BNTU-BelAZ

ACME-Žalgiris 35:26 (21:11) HC Gorodničanka

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją