Anot Vyriausybės, S. Maslobojevui premija neskirta, nes varžybose, kuriose jis dalyvavo, rungėsi nepakankamas sportininkų skaičius.

„Kadangi pasaulio kikbokso čempionato, vykusio 2019 metų spalio 19–27 dienomis Sarajeve (Bosnija ir Hercegovina), 91 kg svorio kategorijos varžybose, kuriose S. Maslobojevas iškovojo pirmąją vietą, varžėsi 11 sportininkų iš 11 valstybių, valstybės premija vadovaujantis nurodytu įstatymu negali būti skiriama“, – rašoma pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad Sporto įstatyme numatyta, jog premija už laimėjimus skiriama tuo atveju, jeigu įstatyme nurodytų sporto varžybų rungtyje varžėsi ne mažiau nei 16 valstybių atstovai, o laimėjimas pasiektas nurungiant ne mažiau nei trečdalį varžovų.

S. Maslobojevas sekmadienį feisbuke pasidalijo premjero gauta dovana – padėkos raštu ir gertuve – už pernai kikbokso čempionate pasiektą Pasaulio čempiono titulą.

„Padėka ir gertuvė už ilgus, įtemptus ir kupinus vilties metus, Tėvynės labui paaukotus. Ačiū“, – teigė S. Maslobojevas.

Premijų skyrimo tvarka jau kurį laiką kelia diskusijas sportininkų bendruomenėje.

Vyriausybė teigia, kad padėkomis ir simbolinėmis dovanomis, kaip ir kasmet, sportininkai Kūno kultūros ir sporto dienos proga apdovanoti pagal Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sąrašą.

Anot Vyriausybės, sąraše – nuo 2019 spalio iki 2020 rugsėjo aukščiausius laimėjimus pasaulio, Europos čempionatuose ir jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse iškovoję sportininkai, jų treneriai.

„Aš asmeniškai labai gerbiu Sergejų Maslobojevą už jo pasiekimus. Be jokios abejonės, jie garsina Lietuvos vardą pasaulyje. Labai gaila, kad jo pergalė pasaulio čempionate „neįsipaišė“ į Sporto įstatyme nustatytus kriterijus. Tačiau šiandien įstatymas yra toks, koks yra. Tobulas ar ne – diskusijų ir vertinimo klausimas. Visgi tiek Vyriausybė, tiek kitos institucijos turi juo vadovautis ir negali skirti premijos tam, kam ji nepriklauso.

Tikiuosi, kad šis konkretus atvejis taps impulsu peržiūrėti Sporto įstatymą, galbūt ir pakoreguoti nustatytus kriterijai ar principus. Aišku, atgaline data įstatymas negalios. Kita vertus, matyt, mažai kam kyla abejonių, kad S. Maslobojevas dar pasieks daug skambių pergalių ir valstybinę premiją anksčiau ar vėliau gaus“, – Delfi.lt ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio komentarą perdavė Tomas Beržinskas.

„Galiausiai dėl premjero padėkos. Kaip jau skelbta, Vyriausybė teigia, padėkomis ir simbolinėmis dovanomis sportininkai apdovanojami kasmet, Kūno kultūros ir sporto dienos proga, pagal Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sąrašą. Klausimas toks: ar šiuo atveju S. Maslobojevą reikėjo ignoruoti? Todėl, kad pagal galiojančius kriterijus jis negali gauti valstybinės premijos? Kas geriau: apsimesti, kad tokio sportininko neturime ar visgi įteikti jam kad ir visiškai simbolinę, tačiau vis tiek padėką už pasiekimus? Mes pasirinkome antrąjį variantą. Tiesiog kad bent tokiu būdu sportininkui būtų parodyta pagarba“, – teigė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)