Šventėje dalyvavo švietimo ir mokslo ministrė J. Petrauskienė, Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas K. Smirnovas, LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė, Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas M. Bilius, Kūno kultūros ir sporto departamento atstovai.

„Savo pasiekimais ir pergalėmis jūs įkvepiate aplinkinius ne tik gyventi sveikai, sportuoti, bet ir didžiuotis savo tėvyne – Lietuva. Simboliška ir nepaprastai džiugu: šiemet Lietuvos valstybingumo šimtmečio metais pasaulio ir Europos suaugusiųjų ir jaunimo čempionatuose laimėta 100 medalių!

Tad nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šie metai sportininkams, jų treneriams, kitiems jų rinktinių nariams – gydytojams, sporto mokslininkams, kineziterapeutams, komandų vadovams tokie sėkmingi“, – sakė premjeras.

Vyriausybės vadovas akcentavo, kad sportuojantis, sveikas ir save realizuojantis žmogus – mūsų valstybės prioritetas.

Todėl Lietuvoje sportui dėmesio skiriama vis daugiau: kūno kultūros pamokose – daugiau naujų sporto šakų, įrengiami nauji baseinai, atnaujinami seni, rekonstruojami stadionai ir sporto bazės.

Gerėja sąlygos profesionaliam sportui, beveik visoje šalies teritorijoje planuojami arba jau pradėti statyti sporto infrastruktūros objektai.

Premjeras palinkėjo sėkmės ir svarbių pergalių visose varžybose ateityje.

Pasaulio ir Europos čempionatuose prizines vietas užėmusiems sportininkams, jų treneriams Ministras Pirmininkas S. Skvernelis įteikė Lietuvos vėliavą, jie taip pat apdovanoti padėkomis ir medaliais „Už sporto laimėjimus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)