Pusfinalyje VU studentai įveikė LEU ekipą 29:24 (16:11), o VGTU komanda pranoko ABIPA rankininkus 32:18 (17:7). Finale VU ekipa po atkaklios kovos 27:22 (12:11) palaužė varžybų šeimininkės VGTU komandos pasipriešinimą.

Mače dėl trečios vietos LEU įrodė pranašumą prie ABIPA 20:16 (9:7) rankininkus.

VGTU rankininkai antri liko ir pernai pirmame V. Sakalio atminimo turnyre. Tada jie lemiamą kovą pralaimėjo HC „Vilnius“ ekipai.

„Džiugina, kad šiemet išaugo bendras varžybų meistriškumas, prisidėjo stiprios Vilniaus ir Edukologijos universitetų komandos. Ateityje šiame turnyre turėtų dalyvauti vien aukštųjų mokyklų komandos. Klubai turi daugiau varžybų, o mes norime suteikti progą parungtyniauti studentų komandoms“, - teigė VGTU Kūno kultūros katedros vedėjas profesorius Povilas Tamošauskas.

Pasak profesoriaus, ateityje varžybų dalyvių ratas plėsis, ketinama pasikviesti universitetų komandas iš Latvijos ir Estijos.

P. Tamošauskas atkreipė dėmesį, kad turnyras pasižymi ne tik neblogo lygio žaidimu, bet ir šilta aplinka.

„Dalyvauja Vytauto artimieji – žmona Jūratė, vaikai ir anūkai. Jie teikia prizus, bendrauja. Tikiu, kad šis turnyras bus rengiamas, net kai mūsų čia jau nebebus. Vytautas vertas tokio turnyro“.

Buvęs garsus rankininkas, treneris, Lietuvos rankinio federacijos vadovas ir VGTU sportinio gyvenimo siela vadintas V. Sakalys netikėtai mirė 2009 metų sausio 13 d. Tada jam buvo 78-eri metai.

„Retas žmogus taip save atiduoda sportui. O Vytautas juo tiesiog gyveno, nuolat žiūrėdavo per televizorių varžybas, palaikydavo mūsų komandas“, - vyrą prisiminė J. Sakalienė.

1931 metų lapkričio 20-ą netoli Utenos esančiame Kuktiškių miestelyje gimęs V. Sakalys 1955 metais Kaune baigė Kūno kultūros institutą. Jis priklausė šios aukštosios mokyklos futbolo, laisvųjų ir klasikinių imtynių, akademinio irklavimo, sunkiosios atletikos, tinklinio, lengvosios atletikos rinktinėms. Studijų metais net buvo pakviestas į Lietuvos tinklinio rinktinę. Bet vėliau Vytautas pasinėrė į rankinį.

V. Sakalys 1956-1961 metais žaidė Lietuvos rankinio rinktinėje, 1959-1961 metais buvo Lietuvos rankinio federacijos pirmininkas, vėliau – ilgametis federacijos prezidiumo narys, Trenerių tarybos pirmininkas. Jis turėjo ir Sąjunginę rankinio teisėjo kategoriją.

Daugkartinis šalies čempionatų nugalėtojas ir prizininkas, sostinės „Šviesos“, „Mokslo“ ir GKG ekipų žaidėjas V. Sakalys buvo įvertintas SSRS sporto meistro ženkleliu, o už sėkmingą darbą treniruojant įvairias komandas jam 1975 suteiktas Lietuvos nusipelniusio trenerio vardas.

Po studijų dirbo Lietuvos žemės ūkio akademijoje asistentu (1955-1956), Vilniaus pedagoginio instituto vyriausiu dėstytoju (1956-1971). Nuo 1971 metų buvo Vilniaus inžinerinio statybos instituto (dabar - VGTU) vyriausias dėstytojas, docentas, 1980-1991 metais – VGTU Kūno kultūros katedros vedėjas.

V. Sakalys dalyvavo mokslinėse-metodinėse konferencijose fizinio auklėjimo klausimais, parašė ir išleido mokslinės metodinės literatūros apie kūno kultūrą. Jis yra mokomosios priemonės „Sudentų fizinis rengimas“ autorius.

Patyręs specialistas parengė nemažą būrį rankinio trenerių ir Lietuvos rankinio rinktinės žaidėjų. 1971, 1981, 1996 metais apdovanotas medaliais „Lietuvos sportui atminti‟, gavo beveik 100 padėkos raštų už nuoširdžią ir pasiaukojančią veiklą akademinio jaunimo kūno kultūros ir sporto labui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją