Mačą 4:2 laimėjo „Hurricanes“ ledo ritulininkai, o istoriniu epizodu tapęs įvykis atsitiko pačioje dvikovos pabaigoje - likus vos pusei minutės iki finalinės sirenos ir šeimininkams pirmaujant 3:2 „Devils“ komanda surizikavo ir savo vartininką pakeitė šeštu žaidėju, o vartus paliko tuščius ir puolė atakuoti. Tuo metu savo aikštės pusėje susispaudę „Hurricanes“ ledo ritulininkai mėgino išlaikyti vieno įvarčio persvarą.

Ritulį valdęs Ilja Kovalčiukas norėjo jį perduoti Adamui Henrique'ui, bet perdavimas išėjo kiek netikslus ir per stiprus - A. Henrique'as ritulio nesustabdė ir šis, perskriejęs visą aikštę, kurioziškai atsidūrė „Devils“ vartuose (4:2).

Teisėjai, peržiūrėję vaizdo pakartojimą, nustatė, kad paskutinis iš „Hurricanes“ komandos ritulį lietė ne kas kitas, o vartininkas, Camas Wardas, atrėmęs vieną iš varžovų metimų, tad pagal NHL taisykles įvartis buvo įrašytas į jo sąskaitą.

Tai - pirmasis vartininko įvartis per visą „Hurricanes“ istoriją ir tik 12-as per visą NHL istoriją. Paskutinį kartą pasižymėti buvo pavykę Chrisui Masonui iš Nešvilio „Predators“, kuriam įvartis buvo įskaitytas 2006 metų balandžio mėnesio mače su Finikso „Suns“ klubu (5:1). Tiesa, NHL istorijoje buvo atvejų, kai įvarčius iš tiesų savo metimais pelnė patys vartininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją