Aštuntus metus NHL žaidžiantis L. Draisaitlas demonstruoja, kad žaidėjai iš Europos yra pajėgūs dominuoti anapus Atlanto.

26-erių „Oilers“ lyderis gimė Kelne. Ankstyvaisiais savo karjeros metais jis žaidė ir tobulėjo Vokietijos plėtojimosi lygoje, 2012 metais tapo šios lygos geriausiu žaidėju. Vėliau puolėjas išvažiavo į Kanadą, Saskačevano provinciją, kur su „Prince Albert Raiders“ komanda kovojo Vakarų ledo ritulio lygoje (WHL).

Pašauktas Edmontono klubo naujokas NHL įsitvirtino ne iš karto ir kelerius metus dar žaidė toje pačioje WHL bei Amerikos ledo ritulio lygoje (AHL). Stabiliu „Oilers“ sudėties žaidėju vokietis tapo nuo 2015-2016 metų sezono.

L. Draisaitlo tėvas Peteris taip pat buvo ledo ritulininkas bei tris kartus dalyvavo olimpinėse žaidynėse. Nors NHL lygoje jis nežaidė, bet aikštėje patirties sukaupė nemažai, taigi, nenuostabu, jog ir jo sūnus yra tikras šios sporto šakos profesionalas.

P. Draisaitlas teigia, kad savo atžalai visada stengėsi įdiegti ne tik ledo ritulio žinias, bet ir suteikti gyvenimo pamokų.

„Aš kalbėjausi su Leonu apie tai, kaip reikia elgtis rūbinėje, kaip tvarkytis su įranga, ką apskritai reiškia būti ledo ritulininku. Bet niekas jo nevertė pasirinkti tokį kelią, visada viskas priklausė tik nuo jo paties“, – yra pasakojęs P. Draisaitlas.

Pirmą kartą NHL lygoje vokietis patriukšmavo 2016-17 metais, kai „Oilers“ ekipoje buvo antras pagal rezultatyvumą (29 įvarčiai, 48 rezultatyvūs perdavimai) ir padėjo komandai po dešimtmečio pertraukos pasiekti atkrintamąsias varžybas.

Po pavykusio sezono L. Draisaitlas su Edmontono ekipa pasirašė net aštuonerių metų trukmės kontraktą.

2018-19 m. jis jau buvo ketvirtas visoje NHL pagal surinktus taškus (105) ir antras pagal pelnytus įvarčius (50).

Kitame sezone išaušo vokiečio šlovės valanda. L. Draisaitlas tapo rezultatyviausiu (43 įvarčiai, 67 rezultatyvūs perdavimai) ir naudingiausiu lygos žaidėju, taip pat gavo Tedo Lindsay vardo apdovanojimą, skiriamą įspūdingiausiam reguliariojo sezono žaidėjui.

Iki tol tik dviems „Oilers“ atstovams buvo pavykę tapti rezultatyviausiais NHL ledo ritulininkais: legendiniam Wayne‘ui Gretzky ir petys petin su L. Draisaitlu dabar rungtyniaujančiam Connorui McDavidui.

O tarp savo tautiečių L. Draisaitlas tokio pobūdžio asmeninį trofėjų užsitarnavo pirmasis.

„Žinoma, tam tikra prasme didžiuojuosi, bet žinau, kad dar turiu ties kuo dirbti. Mano žaidime yra begalė dalykų, kuriuos aš galiu pagerinti, todėl siekiu tai daryti kiekvienais metais“, – nhl.com teigė L. Draisaitlas.

Leonas Draisaitlas

Šį sezoną vokietis vėl pradėjo trankiai. Per pastaruosius 30 metų tik Mario Lemieux ir Jaromirui Jagrui buvo pavykę pelnyti bent 15 įvarčių ir atlikti 15 rezultatyvių perdavimų per mažiau nei 15 rungtynių.

Kaip aiškina pats L. Draisaitlas, anksčiau jis nebuvo toks pavojingas metant ritulį į vartus. Kai suprato, kad jo žaidimas yra lengvai „skaitomas“, jis per keletą metų patobulino ne tik metimo techniką, bet ir jėgą bei tikslumą.

„Visada pirmiausia galvodavau, kaip perduoti ritulį, bet jei kartkartėmis ir pats neatakuočiau vartų, būčiau pernelyg nuspėjamas. Man pasisekė, kad per paskutinius dvejus metus turėjau puikius komandos draugus bei puikius savo grandies žaidėjus, kurie mane pavertė geresniu ir pavojingesniu puolime“, – teigia vokietis.

Jeigu L. Draisaitlas ir toliau savo sąskaitą pildytų ligšioliniu grafiku, per 82-ejas reguliariojo sezono rungtynes jis surinktų net 164 taškus (82 įvarčiai, 82 rezultatyvūs perdavimai).

Išlaikyti tokį tempą bus labai sunku, bet praeityje jau buvo žaidėjas, sugebėdavęs perkopti net ir 200 taškų ribą – be abejonės, tai W. Gretzky.

Per sezoną viršyti 160 taškų Kanados ledo ritulio ikonai pavyko 9 sykius, keturiskart tai padarė jo tautietis M. Lemieux. Tad jei L. Draisaitlas iki pat reguliaraus sezono finišo neatleistų puolimo akceleratoriaus, prisijungtų prie išties garbingos kompanijos.

Akivaizdu, jog Edmontono komandos duetas L. Draisaitlas ir C. McDavidas yra NHL ateitis ir būsimi šlovės muziejaus atstovai. Svarbiausias klausimas, ar su tokiu ginklų arsenalu „tepalininkai“ iškovos bent vieną Stanley taurę – po praėjusio sezono fiasko atkrintamosiose varžybose „Oilers“ vis dar palieka abejonių, ar jau yra subrendę skinti pergales svarbiausiu sezono metu.

Leonas Draisaitlas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)