Pandemijos kelionių ribojimai lėmė, jog dauguma sportininkų neturėjo progos išbandyti naujos 1,9 kilometrų trasos Jančingo nacionaliniame žiemos sporto centre. Nė vienai šaliai, neskaitant pačios Kinijos komandos, nebuvo progos prieš žaidynes atlikti daugiau nei 40 bandomųjų nusileidimų.

Nepaisant to, Vokietijos komanda viliasi, kad darbas su simuliatoriumi Miunchene padės Pekine parodyti geriausią įmanomą rezultatą.

Jau trečiose žiemos olimpinėse žaidynėse per savo karjerą besivaržantis ir ne vieną aukso medalį iškovojęs sportininkas Francesco Friedrichas sako, kad simuliatorius jam padėjęs įsiminti trasos subtilybes, visus posūkius.

Vokietijos bobslėjaus rinktinės narė Laura Nolte: „Taip, situacija tikrai sudėtinga tiems, kurie neturi tokių simuliatorių, nepažįsta trasos Pekine, nes ją matė tik filmuotoje medžiagoje, ir neturėjo progos išbandyti. Manau, kad mums šiuo atveju labai pasisekė“.

Jau trečiose žiemos olimpinėse žaidynėse per savo karjerą besivaržantis ir ne vieną aukso medalį iškovojęs sportininkas Francesco Friedrichas sako, kad simuliatorius jam padėjęs įsiminti trasos subtilybes, visus posūkius.

BMW duomenų mokslininkas Julianas von Schleinitzas: „Pirmiausia turime labai įmantrų vairavimo dinamikos modelį, kurį pritaikėme iš BMW automobilių, jis toliau vystytas „BMW Motosport“ srityje, o galiausiai pasitelktas bobslėjui. Čia atkurtos visos detalės, net patys menkiausi mechaniniai bobslėjaus sporto elementai. Antras ne mažiau svarbus dalykas tas, kad mums pavyko sėkmingai įdiegti itin detalius trasų modelius, tai reiškia, kad viskas kaip realybėje. Viskas – pradedant išlieto ledo netobulumais ir baigiant viskuo, kas supa trasą, pavyzdžiui, kolonas ir šviestuvus. Svarbi kiekviena detalė, kad sportininkai galėtų lengvai orientuotis. Mes pasirūpinome viskuo“.

Simuliatoriuje naudojamos originalios bobslėjaus rogės, jos įmontuotos ant specialios platformos, kuri juda įvairiomis kryptimis.

Jas supa didžiulis ekranas, kuriame rodomos vizualinės simuliacijos. Simuliatoriuje naudojama ir programinė įranga, BMW komandos specialiai pritaikyta lenktynėms, tačiau prieš metus modifikuota pagal bobslėjaus poreikius.

Vokietija laikoma favorite iškovoti aukso medalius vyrų dviviečių ir keturviečių bobslėjaus rogių varžybose.

Moterų dviviečių ledrogių rungtyje vokietės bandys apginti olimpinių čempionių titulą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją