„Pakartokite, koks jo vardas? Andrius? Vis dar maišau“, – padalijęs daugybę interviu po disko metimo finalo Londono stadione kalbėjo R. Hartingas. Tačiau 32-jų Londono olimpinis ir triskart pasaulio čempionas viena tikrai nemaišė – A. Gudžius tapo vienu pavojingiausių ir pajėgiausių varžovų disko metimo sektoriuje.

„Kai pamačiau jį Osle (IAAF Deimantinės lygos varžybos – DELFI), pasakiau jam – tu puikiai meti ir šiais metais tapsi pasaulio čempionu. Tai buvo prieš tris mėnesius. Andrius numykė, kad pažiūrėsime, gal, o aš žinojau tai tvirtai. Aš dar kartą jam pasakiau, kad jis tikrai taps čempionu“, – DELFI kalbėjo R. Hartingas.

Paklaustas, kas taip vokietį įtikino, šis pradėjo vardinti: „Andrius turi jėgos, greičio, agresyvų metimą, brandų amžių. Tikrai džiaugiuosi, kad jis laimėjo. Savo pasiekimu esu taip pat patenkintas“.

Robertas Hartingas

65,10 m numetęs ir galutinėje įskaitoje 6-ą vietą užėmęs R. Hartingas atkreipė dėmesį, kad šio finalo prizininkų trejetas veikiausiai buvo iš anksto aukštesnių jėgų nulemtas.

Auksą laimėjęs A. Gudžius įrankį numetė 69,21 m, Danielis Stahlis – 69,19 m, o nustebinęs amerikietis Masonas Finley – 68,03 m. Artimiausias šio trejeto persekiotojas Fedrickas Dacresas numetė tik 65,83 m.

„Matyt buvo žvaigždėse parašyta, kad tas trejetas dalinsis medalius. Du iš jų pasiekė asmeninius rekordus, o D. Stahlis savojo nepagerino, tačiau jo rezultatas – 69,19 m – tikrai prilygsta geriausiems asmeniniams rodikliams. Prieš juos tris nieko negalėjai padaryti“, – mintimis dalijosi R. Hartingas.

Vokietis pabaigoje atidavė pagarbą ir mūsų šaliai: „Sveikinimai Lietuvai, jūs turite dar vieną puikų disko metiką“.

Jau rugsėjo 1-ą dieną visi Londone besigrūmę pajėgiausi planetos disko metikai susitiks IAAF Deimantinės lygos varžybų finale Briuselyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)