Paralimpinių žaidynių organizatoriai antradienį pranešė apie pirmąjį koronaviruso atvejį atletų kaimelyje. Užsikrėtęs sportininkas, kurio tapatybė neatskleidžiama, turėjo izoliuotis dviem savaitėms.

Virusas antradienį diagnozuotas ir vienam paralimpinio kaimelio darbuotojui. Iš viso per dieną nustatyti 10 naujų atvejų, susijusių su žaidynėmis.

Skaičiuojant bendrai nuo rugpjūčio 12 d. infekcija užklupo 154 paralimpinėse žaidynėse akredituotus asmenis, tarp jų – septynis sportininkus.

Žaidynių organizacinio komiteto vadovė Seiko Hashimoto patikino, kad stabdant epidemiją taisyklės bus „net griežtesnės“ nei anksčiau šį mėnesį Japonijos sostinėje pasibaigusioje olimpiadoje.

Tekančios saulės šalis šiuo metu susiduria su didžiausia koronaviruso banga nuo pandemijos pradžios – penktą dieną iš eilės visoje valstybėje fiksuojama daugiau nei po 20 tūkst. naujų infekcijos atvejų. Tokijuje praėjusią dieną jų nustatyta beveik 2,5 tūkst.

Papildomų savisaugos priemonių imasi ir patys žaidynių dalyviai. Pavyzdžiui, Naujosios Zelandijos paralimpiečiai praleis nuo 14 val. Lietuvos laiku vyksiančią atidarymo ceremoniją, kurioje nešti šalies vėliavą teks savanoriui.

„Pripažįstame, kad kai kuriuos toks sprendimas nuvils. Tačiau veikiame vadovaudamiesi savo vidinio „burbulo“ taisyklėmis, kurios nesuderinamos su buvimu didelėje minioje kartu su daugybės kitų šalių atstovais. Tiesiog norime kaip įmanoma apsaugoti savo atletus“, – aiškino Naujosios Zelandijos delegacijos vadovė Paula Tesoriero.

„Tai – jų pasirinkimas. Apmaudu, bet jį gerbiame. Kiek žinau, visos kitos delegacijos atsiųs bent jau savo vėliavnešius“, – komentavo Tarptautinio paralimpinio komiteto (IPC) atstovas Craigas Spence'as.

Atidarymo ceremonijoje turėtų pasirodyti ir suirutės apimto Afganistano vėliava – nors šios šalies paralimpinė rinktinė negalėjo išvykti į Tokiją po to, kai praėjusią savaitę sostinės Kabulo kontrolę perėmė Talibanas, o visi komerciniai skrydžiai buvo nutraukti.

Pasak C. Spence'o, Afganistano vėliava sportininkų parade vis tiek pasirodys „demonstruojant solidarumą“.

Iš viso Tokijo paralimpinėse žaidynėse nedalyvaus 20 IPC priklausančių šalių. Kitos 162 į Japonijos sostinę atsiuntė beveik 4,5 tūkst. sportininkų su negalia.

Didžiausia bus šeimininkų japonų delegacija, susidedanti iš 254 atletų. Lietuvai Tokijuje atstovaus 11 sportininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)