Dalyviai bėgo pusę maratono – 21,098 km – savo pasirinktoje trasoje.

Lietuvoje 401 dalyvis bėgo Vilniuje, Kaune, Marijampolėje, Kaišiadoriuose, Plungėje, Šventojoje ir kituose miestuose bei miesteliuose.

62 bėgikai distanciją įveikė užsienyje: JAV, Portugalijoje, Airijoje, Norvegijoje, Jungtinėje Karalystėje, Ukrainoje, Malyje ir kitose šalyse.

Kiekvienam dalyviui medalis ir starto numeris buvo išsiųsti paštu.

„Norėjome išlaikyti tradiciją – kaip ir kiekvienam bėgimo renginiui, virtualiam Vilniaus pusmaratoniui pagaminome išskirtinius medalius“, – sakė renginio organizatorius, VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Valavičius.

Ant kiekvieno numerio dalyviams buvo palikta patiems užrašyti tikslą, kam jie dedikuoja savo bėgimą virtualiame Vilniaus pusmaratonyje.

Socialinėje erdvėje dalyvių įkeltos nuotraukos parodė, kad entuziastai bėgo už medikus, šeimą, Lietuvą, gyvenimą be karantino, už tuos, kurie bėgti negali.

Alternatyvus renginio formatas buvo priverstinis, tačiau galbūt bus pasitelkiamas ir tada, kai karantinas taps prisiminimu.

„Įgyvendinus virtualų bėgimo renginį aiškiai matomas didelis tokio formato pliusas – galimybė dalyvauti iš bet kurios pasaulio vietos. Todėl manome, kad ateityje virtualūs bėgimai taps kiekvieno realaus bėgimo dalimi. Taip bus suteikiamas šansas dalyvauti visiems norintiems, tačiau negalintiems atvykti“, – sakė D. Valavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją