Pirmąją turnyro dieną vyko vyrų kvalifikacinės varžybos dėl patekimo į pagrindinį turnyrą. Jose tarp 42 pretendentų buvo ir 12 Lietuvos sportininkų: Saulius Šaltmeris, Tomas Dovidaitis, Aleksandras Kovaliovas, Edgaras Slušnys, Renaldas Šileris, Karolis Eimutaitis, Donatas Narvilas, Kazimieras Dauskurtas, Ignas Reznikas, Laurynas Sparnauskis, Tomas Vaškevičius, Jonas Kačerauskas. Nė vienam lietuviui nepavyko įveikti kvalifikacijos barjero. Geriausiai sekėsi Kretingos badmintono klubo atstovui E. Slušniui. Jis įveikė pirmojo kvalifikacijos rato etapą, rezultatu 22:20, 21:12 nugalėjęs Baltarusijos badmintonininką Dzmitry Saidakou. Antrajame etape E. Slušnys vis dėlto turėjo pripažinti čeko Bedricho Valentos pranašumą nusileisdamas rezultatu 15:21, 18:21 ir pasitraukė iš tolesnių kovų.

Šiandien startuosiančiame pagrindiniame turnyre išvysime šiuos Lietuvos žaidėjus: vyrų vieneto kategorijoje dėl turimo tarptautinio reitingo į pagrindines varžybas iš karto patekusius Kęstutį Navicką, Povilą Bartušį ir Alaną Plaviną, moterų vieneto kategorijoje varžysis Gabrielė Janušonytė, Vaiva Žymantaitė, Elžbieta Bajorinaitė, Gerda Voitechovskaja, Rebeka Aleksevičiūtė ir Vytautė Fomkinaitė.

Vyrų dvejeto kategorijoje varžysis net penkios lietuvių poros: Kazimieras Dauskurtas ir Ignas Reznikas, Renaldas Šileris ir Laurynas Sparnauskis, Jonas Kačerauskas ir Aleksandras Kovaliovas, Donatas Narvilas ir Edgaras Slušnys bei antrieji pagal skirstymą turnyre Povilas Bartušis ir Alanas Plavinas. Moterų dvejeto kategorijoje žais dvi lietuvių poros: Elžbieta Bajorinaitė ir Vaiva Žymantaitė bei Rebeka Aleksevičiūtė su Gabija Narvilaite. Mišrių dvejetų kategorijoje kovos šešios poros iš Lietuvos: Edgaras Slušnys ir Rebeka Aleksevičiūtė, Tomas Dovidaitis ir Vaiva Žymantaitė, Karolis Eimutaitis ir Gabija Narvilaitė, Aleksandras Kovaliovas ir Gabrielė Janušonytė, Povilas Bartušis ir Vytautė Fomkinaitė, Donatas Narvilas ir Gerda Voitechovskaja bei Jonas Kačerauskas ir Elžbieta Bajorinaitė.

Nors užima tik šeštą reitingo poziciją, turnyro favoritu laikomas Kęstutis Navickas. Lietuvos badmintono federacija su šiuo sportininku sieja daug vilčių ir tikisi pergalės. Moterų vieneto kategorijoje neabejotina favoritė iš lietuvių yra šešiolikmetė Vytautė Fomkinaitė.
Turnyras „Yonex International Lithuanian 2014“ SEB arenoje vyks iki birželio 8 dienos, sekmadienio.

K. Navickas ir Ž. Stakėnas susikovė Lukiškių vasaros aikštelėje

Vilniaus Lukiškių aikštėje įrengtą vasaros badmintono aikštelę pakrikštijo geriausias šios sporto šakos atstovas šalyje Kęstutis Navickas. Kitoje tinklo pusėje stojo Žygimantas Stakėnas, mėgėjų badmintono turnyro „Vilniaus plunksna“ vedantysis. Vasaros badmintono aikštele kviečiami naudotis ir visi to norintys – sporto inventorių galima pasiskolinti šalia esančioje kavinėje.

Kaip teigė Pekino olimpiadoje 9 vietą užėmęs K. Navickas, jo paties karjera prasidėjo nuo vaikiško badmintono žaidimo lauke su broliu. Nuo aštuonerių pradėjęs lankyti treniruotes, K. Navickas pripažįsta, kad dabar retai kada žaidžia gryname ore. „Badmintono mano gyvenime tiek, kad po treniruočių nebesinori paimti raketės į rankas, tačiau proga pažaisti Vilniaus centre man itin smagi“, – sakė K. Navickas.

Pamušinėti pluksninę Lukiškių vasaros aikštelėje gali ir visi to pageidaujantys. Tai galima padaryti arba su savo inventoriumi, arba už užstatą pasiskolinus raketes ir plunksnines šalia aikštės esančioje „Coffee Inn“ kavinėje.

„Badmintonas yra ypatingas tuo, kad net ir taip mėgėjiškai jį žaidžiant, dirba visas kūnas. Tik pažiūrėkite į Žygimantą, jis net uždusęs, – po mačo šypsojosi K. Navickas. – Be to, tai labai socialus sportas. Jį galima žaisti bet kur, kartu ir parungtyniauti, ir pabendrauti su bičiuliais, pasijuokti, surengti pikniką“.

Pasak sportininko, pastarąjį dešimtmetį badmintonas Lietuvoje sparčiai populiarėja. „Nebijau pasakyti, kad šis populiarėjimas priklauso ir nuo mano rezultatų, todėl asmeniškai jaučiuosi atsakingas už šią sporto šaką Lietuvoje. Noriu visą savo sukauptą patirtį perduoti kitiems, suvienyti žmones po badmintono vėliava, o kartu ir atlikti daug gerų darbų“, – pasakojo K. Navickas.

Vasaros badmintono aikštelė įrengta turnyro „Vilniaus plunksna“ organizatorių ir „Nike“ iniciatyva bei veiks iki liepos 27 d. Šią dieną įvyks jau trečiasis mėgėjų badmintono turnyras, kuriame dera sportinis azartas, malonus laiko praleidimas draugiškoje aplinkoje ir gyvo garso pasirodymai. Per porą gyvavimo metų „Vilniaus plunksna“ įtvirtino geriausio vasaros savaitgalio mieste vardą.

Praėjusiais metais mėgėjiško badmintono turnyre dalyvavo grupių „Happyendless“, „Gerai Gerai“, „Naujosios Pupytės“, „Freaks On Floor“, „Skamp“, „Keymono“ ir „Empti“ nariai, festivalių „Mados infekcija“ ir „Tamsta“ atstovai, krišnaitų bendruomenės nariai, iš stiuardesių sudaryta komanda, „Barzdų klubo“ nariai, žiniasklaidos priemonių, reklamos, komunikacijos ir kitų verslo organizacijų atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją