„Džiaugiamės, kad kaimyninės šalys, kurios gerokai seniau yra aktyvios EEVZA narės, taip teigiamai įvertino Lietuvos kandidatūrą ir patikėjo organizuoti šias prestižines varžybas. Po praėjusią vasarą vykusio Europos jaunių iki 18 metų čempionato susilaukėme daug pagyrų, prašymų pasidalinti patirtimi, o EEVZA vadovai labai norėjo, kad pasiryžtume organizuoti suaugusiųjų varžybas.

Praėjusiais metais sukaupta patirtis, manau, leis palypėti laipteliu aukščiau. Tokio lygio atletų, kurie atvyks į Vilnių, Lietuvos publika dar nėra mačiusi. Tikimės, kad dalyvaus pajėgiausi Lenkijos, Latvijos, Estijos ir Rusijos sportininkai, kurie nuolat patenka į geriausiųjų porų dešimtuką pasaulio turuose. Labiausiai lauksime 2011-ų metų pasaulio čempionato 4-os vietos laimėtojų Marinio Plavinio ir Janio Šmedinio“, - pasakojo konferencijoje Rygoje dalyvavęs Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

Vilniuje vyksiantis turnyras bus pirmas iš dviejų visame sezone, kur varžysis ir vyrai, ir moterys. Antras, EEVZA finalo etapas numatytas rugpjūčio 22-26 Kaliningrade (Rusija).

Lietuva taip pat kandidatuoja surengti ir Europos jaunimo iki 20 metų paplūdimio tinklinio čempionatą. Viso šias varžybas pretendavo suorganizuoti 7 Europos šalys, o dabar Europos tinklinio konfederacijos (CEV) vadovai renkasi iš trijų geriausių kandidatūrų (Lietuvos, Austrijos ir Lenkijos).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją