Šiemet tradicinėse jau 15-ą kartą rengiamose varžybose be lietuvių dalyvaus atletai iš Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Lenkijos.

„Atėjo laikas publikai pristatyti beveik du dešimtmečius Lietuvą garsinusių atletų pamainą. Jau beveik keturis metus šalies rinktinės trenerio duoną kramsnoja Mindaugas Ežerskis, apie trenerio darbą rimtai galvoja Aleksandras Kazakevičiaus ir Laimutis Adomaitis. Todėl natūralu, kad mūsų žvilgsniai krypsta į Mantą Knystautą, Kristupą Šleivą, Romą Fridriką, Julių Matuzevičių, brolius Paulių ir Justą Galkinus, Justą Petravičių ir kitus perspektyvius imtynininkus“, – kalbėjo Lietuvos imtynių federacijos garbės prezidentas ir šio renginio iniciatorius Rimantas Bagdonas.

Paklaustas apie turnyro ištakas, vienintelis lietuvis, tapęs pasaulio imtynių čempionu R. Bagdonas prisiminė, kad varžybas sutiko rengti 2002-ais, kuomet pamatė, kad šalyje yra talentingų jaunų imtynininkų grupė, galinti deramai atstovauti Lietuvai tarptautinėje arenoje.
R. Bagdonas

„Mačiau, kaip su jaunais imtynininkais dirba beveik prieš du dešimtmečius iš Baltarusijos į Vilnių atvykęs aukštos klasės treneris Grigorijus Kazovskis, mačiau jo darbo rezultatus (2000 metais Aleksejus Djakonovas, o 2002 metais Edgaras Venckaitis ir Svajūnas Adomaitis tapo Europos jaunių čempionato prizininkais – aut. pastaba) ir nutariau pritarti tuometinio imtynių federacijos vadovo Andrejaus Gribojedovo idėjai organizuoti mano vardo turnyrą. Visų turnyrų formatus derindavome su rinktinės treneriais ir rengdavome atsižvelgdami į jų poreikius. Juk netikslinga rengti turnyrą jaunimui, jei, tarkime, tais metasi pajėgaus jaunimo mes tiesiog neturėjome. Todėl per penkiolika metų vyko ne tik jaunių, jaunimo ir suaugusių varžybos, bet taip pat komandų ir net komerciniai, vien tik sunkiasvoriams skirti turnyrai“, – pasakoja daugiau nei prieš 50 metų Tampereje (Suomija) auksą iškovojęs Lietuvos imtynių metras.

Kalbėdamas apie turnyro lygį, šalies rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas užtikrino, kad žiūrovai tikrai nežiovaus.

„Mūsų tikslas nėra varžybas vykdyti dėl paukščiuko, todėl mes nesiekiame masiškumo, o mūsų tikslas yra kokybė. Visų pirma, gerbiame žiūrovus ir nenorime jų mulkinti mažavertėmis dvikovomis. Mūsų atletams reikalingi rimti konkurentai, todėl įkalbėjome net tris pajėgias Baltarusijos komandas, pirmus Ukrainos, Lenkijos ir Latvijos numerius. Vienu žodžiu, norint iškovoti medalius, mūsiškiams teks paprakaituoti“, – tikino R. Vartanovas.

Varžybos vyks Respublikiniame lengvosios atletikos manieže (Žemaitės 6, Vilnius).

Turnyro programa:

Lapkričio 12 d. (šeštadienis)

10.00 – 13.30 val. preliminarios kovos;
15.00 – 15.15 val. varžybų atidarymas;
15.15 – 17.00 val. kovos dėl 3 vietų ir finalai.
Apdovanojimai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją