Tarptautiniame turnyre dalyvavo komandos iš Ukrainos, Baltarusijos, Latvijos, Rusijos ir Lietuvos.

Lietuvos imtynių federacija (LIF) jau dešimtą kartą organizuoja imtynių turnyrą. Varžybose dalyvavo dvi Lietuvos komandos – suaugusiųjų ir jaunimo.

Beje, „suaugusiųjų“ rinktinė vadinama sąlyginai, nes keli pajėgiausi šalies atletai dėl įvairių priežasčių negalėjo kovoti ant kilimo – Pekino olimpinių žaidynių prizininkas Mindaugas Mizgaitis ir pasaulio bei Europos vicečempionas Mindaugas Ežerskis yra traumuoti, o Aleksandras Kazakevičius ir Laimutis Adomaitis Vokietijoje gina Bundeslygos klubų garbę.

Atnaujinta suaugusiųjų komanda pateisino trenerio lūkesčius ir užėmė antrą vietą. Lietuviai finale minimaliu skirtumu pralaimėjo stipriausiai Ukrainos ekipai. Bronzos medaliai įteikti Ukrainos antrajai komandai.

Sidabro medalius ir taurę iškovojusios Lietuvos komandos sudėtis: Rūtenis Uginčius (55 kg), Ramūnas Dagys (60 kg), Edgaras Venckaitis (66 kg), Valdemaras Venckaitis (74 kg), Vladislavas Lukaševičius (84 kg), Mantas Knystautas (96 kg) ir Marijus Grygelis (120 kg).

Lietuvos jaunimo rinktinė liko šeštoje vietoje.

Į lengvosios atletikos maniežą susirinkę imtynių gerbėjai, galėjo stebėti aštuonių komandų iš Ukrainos, Baltarusijos, Latvijos, Rusijos ir Lietuvos kovas. Turnyre dalyvavo 56 minėtų valstybių atletai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją