Geriausiai iš Lietuvos atstovų varžybose pasirodė atrankai dėl kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes besirengiantis Lietuvos rinktinės kandidatas vilnietis Ronaldas Račinskas. Jis jau sportinio sezono pradžioje pradžiugino puikiu rezultatu ir nugalėjo visus varžovus apvalioje aikštelėje (SKEET). Jo rezultatas 114 pataikymų iš 125 galimų kvalifikacinėse varžybose ir 57 pataikymai iš 60 finale.

Pastarasis rezultatas tik vienu tašku mažesnis už pačiam R. Račinskui priklausantį Lietuvos rekordą, kurį jis pasiekė prieš dvejus metus. Nuo nugalėtojo finale aštuoniais taškais atsiliko Estijos atstovas Tonu Tammistas (111 iš 125 kvalifikacijoje ir 49 iš 60 finale).

Anksčiau iš kovos finale iškritęs senjorų įskaitos nugalėtojas Linas Solominas liko trečias (29 pataikymai iš 50)

Tranšėjinėje aikštelėje (TRAP) taip pat nugalėjo lietuvis. Juo tapo marijampolietis Donatas Blaškevičius, finale pataikęs į 39 taikinius iš 50.

Kitas prizines vietas pelnė svečiai iš Latvijos: antrą vietą užėmė Talis Jurgenovskis, finale pataikęs 30 iš 50, trečias – kvalifikacinių varžybų nugalėtojas Edgars Gailitis (25 iš 40 finale).

Kitą savaitgalį Vilniuje vyks šaudymo į skraidančius taikinius Baltijos šalių taurės pirmasis etapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)