Žolės riedulys 5x5 - nauja olimpinės sporto šakos rungtis, pirmą kartą išbandyta Nandzingo jaunimo olimpinėse žaidynėse 2014 metais. Mažasis žolės riedulys populiarumo sulaukia, nes vienai komandai surinkti reikia mažiau žmonių, taip sporto šaka tampa prieinamesnė visuomenei.

Mažasis žolės riedulys yra labai dinamiškas, nes šioje rungtyje nėra smūgiavimo zonų, galima mušti į vartus iš bet kokio atstumo, naudojami bortai, todėl kamuoliukas retai skrieja į užribį.

Merginų varžybose Vilniuje dalyvaus Lietuvos, Baltarusijos, Ukrainos ir Velso rinktinės, o vaikinų turnyre kovos Lietuvos, Baltarusijos, Danijos, Suomijos ir Velso ekipos.

Dar du mažojo žolės riedulio turnyrai šį savaitgalį vyks Prahoje (Čekija) ir Valče (Lenkija). Pagal šių 3 turnyrų rezultatus 2017-ais bus suformuoti divizionai pagal pajėgumą. Į A divizioną iš Prahos ir Valčo pateks po 3 komandas, iš Vilniaus - 2. Tikimasi, kad abi Lietuvos rinktinės ir pateks tarp stipriausiųjų.

2017-ų Europos elito grupės turnyre paaiškės 2 komandos, kurios pelnys teisę dalyvauti 2018 metų pasaulio jaunimo olimpinėse žaidynėse Argentinoje.

Lietuvos merginų rinktinėje šiemet rungtyniaus vartininkės Viktorija Jakunčikovaitė ir Viltė Šarmavičiūtė, aikštės žaidėjos Karolina Daukantaitė, Viktorija Bogdanova, Kamilė Barzinskaitė, Paulina Pumputytė, Akvilė Rutkauskaitė, Karolina Urbonavičiūtė, Kornelija Buteikytė ir Kamilė Liekytė. Komandos vyriausiasis treneris - Maksimas Tarasovas, asistentė - Jūratė Juodytė.

Vaikinų rinktinėje Lietuvos garbę gins vartininkai Lukas Raznauskas ir Lukas Kojala, aikštės žaidėjai Povilas Lakštauskas, Arnas Česnulis, Lukas Sapitavičius, Lukas Janukaitis, Laimonas Aleknavičius, Arminas Stanišauskas, Deividas Barzinskas ir Ernestas Lavrinovičius. Lietuvos ekipos vyriausiasis treneris - Romualdas Chmeliauskas, jo asistentas - Tomas Kušlevičius.

Lietuvos žolės riedulio federacijos prezidentas Leonardas Čaikauskas teigia, kad mažasis žolės riedulys kelią kol kas skinasi sunkiai, nes žaidėjams naujoje rungtyje vis dar nėra aiškios visos galimos žaidimo taktikos, susiformavusi veiksmų strategija.

„Šiais metais surengėme Lietuvos 16-mečių čempionatą, žaidėme draugiškas rungtynes su Baltarusijos rinktinėmis, tad pasirengimas Europos čempionatui tikrai buvo. Kitas dalykas, kad žaidėjai vis dar jame sunkiai randa savo vietą – vis bando veržtis vartų link, ieško smūgiavimo zonos, kurios čia tiesiog nėra. Reikia laiko, kad susiformuotų įgūdžiai, taktika“, - sakė LŽRF vadovas.

Turnyro tvarkaraštis: (Žemynos gimnazijos žolės riedulio stadionas Čiobiškio g. 16 Vilnius)

Liepos 7 diena (ketvirtadienis)

11.00 val. (M) Baltarusija - Ukraina;
12.00 val. (M) Lietuva - Velsas;
13.00 val. (V) Danija - Velsas;
14.00 val. (V) Suomija - Lietuva;
15.30 val. (M) Ukraina - Velsas;
16.30 val. (M) Lietuva - Baltarusija;
17.30 val. (V) Baltarusija - Velsas;
18.30 val. (V) Danija - Lietuva.

Liepos 8 diena (penktadienis)

11.00 val. (M) Baltarusija - Velsas;
12.00 val. (M) Ukraina - Lietuva;
13.00 val. (V) Lietuva - Velsas;
14.00 val. (V) Suomija - Baltarusija;
15.30 val. (M) Baltarusija - Ukraina;
16.30 val. (M) Lietuva - Velsas;
17.30 val. (V) Danija - Baltarusija;
18.30 val. (V) Velsas - Suomija.

Liepos 9 diena (šeštadienis)

8.30 val. (M) Ukraina - Velsas;
9:30 val. (M) Lietuva - Baltarusija;
10.30 val. (V) Baltarusija - Lietuva;
11.45 val. (V) Suomija - Danija;
12.45 val. (M) Baltarusija - Velsas;
13.45 val. (M) Ukraina - Lietuva;
15.00 val. (V) Dėl III vietos;
16.00 val. (V) Dėl I vietos;
17.00 val. Uždarymas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)