„Tai neeilinis turnyras. Kiekvienais metais mes tobulėjame, ieškome naujų nišų ir perspektyvų, - pristatydamas varžybas spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos bušido federacijos įkūrėjas ir prezidentas Donatas Simanaitis. – Tai reitingo turnyras, įtrauktas į pasaulinį tvarkaraštį. Vilniuje kausis ne bušido naujokai, o patyrę A klasės kovotojai“.

Vienas svarbiausių turnyro akcentų bus garsaus Lietuvos kovotojo Remigijaus Morkevičiaus sugrįžimas į ringą po dvejų metų pertraukos. R. Morkevičiui buvo atlikta stuburo operacija. Per laisvą nuo varžybų ir treniruočių laiką Remigijus kibo į mokslus ir dabar LKKA studijuoja treniravimo sistemas.

„Jaučiuosi normaliai. Aš mažai šneku, o daugiau darau ringe. Emocijų prieš grįžimą kol kas daug, bet viskas aprims vos prasidės kova. Savo varžovo nepažįstu, bet jis yra vertas priešininkas, nes buvo pakviestas į šį turnyrą. Dvikova bus įtempta, bet stengsiuosi nugalėti“, - teigė R. Morkevičius.

Vakaro intriga turėtų būti kova du prieš du, kurioje susitiks lietuviai Erikas Petraitis ir Edvardas Norkeliūnas bei japonai Yamada Tatsuya ir Okazawa Kota.

„Dvejetų kovos labi patrauklios žiūrovų akiai. Čia tarsi dviejų komandų – Lietuvos ir Japonijos mūšis. Esu dalyvavęs penkiose tokiose kovose Japonijoje. Asmeninėje kovoje esi atsakingas tik pats už save, o čia reikia, kad ir partneris nenuviltų“, - paaiškino E. Petraitis.

„Kova du prieš du man neįprasta ir joje dalyvausiu pirmą kartą. Tikiu, kad viskas bus gerai ir mes stengsimės į veikti japonus“, - žadėjo E. Norkeliūnas.

Nusileisti lietuviams neketina ir japonų pora.

„Du prieš du kausimės pirmą kartą, bet bandysime lietuvius nugalėti. Aš tikiu savo partneriu ir mūsų pergale“, – sakė O. Kota.

Paskutinę akimirką pasikeitė Egidijaus Valavičiaus varžovas. Marokiečiui Noufeliui Ammeloukui trūko kojų raiščiai, todėl jį Vilniaus ringe pakeis belgas Jeanas Pierre‘as Wasselaras.

Vilniuje bus galimybė išvysti ir Anglijoje ketverius metus gyvenantį ir į 77 kg svorio kategorijos geriausių kovotojų trejetą pasaulyje patenkantį universalųjį kovotoją Marių Žaromskį.

Ar Lietuvos rinktinė nugalės bušido žvaigždes iš užsienio, prognozuoti šalies bušido federacijos vadovas nedrįso.

„Baigties prognozuoti nedrįstu, nes Lietuvos komandą papildė daug perspektyvaus jaunimo: Daumantas Barinovas, 110 kg sveriantis Deividas Banaitis, techniškasis smūgiuotojas Maksimas Nevolia. Bet esame nusiteikę tik pergalėms“, - kalbėjo D. Simanaitis.

Kovotojų poros:

Daumantas Barinovas (Lietuva) – Danny Van Bergen (Olandija);

Sergej Razvadovskij (Lietuva) – Pier Classen (Vokietija);

Deividas Banaitis (Lietuva) – Damian Grabowski (Lenkija);

Tadas Rimkevičius (Lietuva) – Sander Duyvis (Oandija);

Maksim Nevolia (Lietuva) – Tatsuhiko Nishizaka (Japonija);

Valdas Pocevičius (Lietuva) – Denis Komkin (Rusija);

2x2: Edvardas Noreliūnas/Erikas Petraitis (Lietuva) – Okazawa Kota/ Yamada Tatsuya (Japonija);

Marius Žaromskis (Lietuva) – Jędrzej Kubski (Lenkija)

Petras Markevičius – Carlos Lima Akllan (Brazilija);

Egidijus Valavičius (Lietuva) – Jean Pierre Wasselar (Belgija);

Remigijus Morekvičius (Lietuva) - Leo Boninger (Vokietija).

Planuojama Rolando Agrbos (Lietuva) ir Andrėjaus Zozulja (Latvija) papildoma kova, nes ankstesnis lietuvio varžovas iš Vokietijos pateko į automobilio avariją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją