Renginį organizuojantys Vilniuje įsikūrusio mišrių kovos menų klubo „Vale Tudo“ treneris Alfredas Lifšicas sako, kad renginį pristatantį šūkį #MMARevoliucija pasirinko ne veltui, Jis tiki, kad jis naujos idėjos pakeis visą MMA kultūrą Lietuvoje.

„Vale Tudo Fight Night 5“ žiūrovai galės išvysti kovotojus ne tik iš Lietuvos. Vienareikšmiškai labiausiai laukiamos kovos vyks tarp Juozo Dautarto ir Arnoldo Ragažinsko bei Lauryno Urbonavičiaus ir Igorio Zauerio.

„Pagrindinis renginio tikslas – populiarinti MMA kultūrą Lietuvoje ir auginti kovotojus tarptautiniams turnyrams. Keliaudami po Lietuvoje rengiamus turnyrus, daug kalbėjomės su sportininkais, stebėjome iš žiūrovo pozicijos, kad perimtume gerą patirtį ir mokytumėmės iš klaidų bei, svarbiausia, jų nekartotume. Organizuojant renginį sau kėlėme aukštesnius reikalavimus ir siekėme, kad renginys sudomintų ne tik MMA fanus“, - sako A. Lifšicas.

Klubo „Vale Tudo“ treneriai pažymi, kad turnyras organizuojamas galvojant apie ilgalaikę perspektyvą ir terpės, kurioje sportininkai tobulėtų, kūrimą.

„Anksčiau MMA renginiai dažnai nebūdavo tokio aukšto lygio, kokio galėtų būti. Turnyruose dalyvaudavo labai skirtingo lygio sportininkai. Tradiciniuose ringuose kurie nėra pritaikyti MMA kovoms nebūdavo saugu kovotojams, neretai kovų metu jie tiesiog krisdavo iš ringo. Organizatorių iniciatyva greit išblėsdavo, o ir žmonės nesiryždavo dar kartą ateiti, nes nesitikėdavo pamatyti kažko įdomaus. Lietuvoje yra daug perspektyvių kovotojų, nemažą dalį jų pakvietėme dalyvauti šiame turnyre“, – pasakoja A. Lifšicas

Pasak A. Lifšico, turnyru organizatorių planai nesibaigia po šio renginio: tiek su sportininkais ir jų treneriais, tiek su žiūrovais bus dirbama ištisus metus, siekiant parodyti tikrą MMA kultūrą.

„Revoliucija, visų pirma, turi įvykti mūsų ir sportininkų galvose. Žiūrovai turi tikėtis profesionalių ir gražių kovų, sportininkai turi suvokti, kad aukščiausio lygio turnyrai Amerikoje nėra kažkas, ko jie negali pasiekti. Šiame turnyre debiutuosiančiam L. Urbonavičiui jau dabar pečius slegia didelės MMA gerbėjų viltys tapti šio kovinio sporto žvaigžde. Ši požiūrio revoliucija, kuria mes tikime, leis vis didesniam ratui žmonių susidomėti ir atrasti MMA - kaip pramogą ar aktyvaus laisvalaikio užsiėmimą“, – kalbėjo A. Lifšicas.

Organizatoriai teigia, kad sausio 23 d. vyksiantis „Vale Tudo Fight Night 5“ turnyras nebus paskutinis. Kovo 5 d. žiūrovai turės progą kovas pamatyti ir Kėdainių arenoje.